teslamodely
Tesla vil slite med å levere nok Model Y for personer som har forhåndsbestilt. Vi regner uansett med at ny-bestillinger under denne perioden er langt lavere enn under normalt tider, selv om Tesla også nå legger til rette for kontaktløs leveranse.

Annonse


Over og ut for Tesla-produksjonen 24. mars

Det har vært endel frem og tilbake og usikkerhet om Tesla var nødt til å stenge Fremont-fabrikken sin i California.

Dette vil forsinke leveransene av Model Y

Nå stenger de ikke bare den på tampen av mandag kveld amerikansk tid, men også New York-fabrikken opphører produksjonen til corona-situasjonen er under kontroll.

Teslas Gigafabrikk i Neveda vil operere som normalt.

Merk også: “Grunnleggende operasjoner vil fortsette for å støtte våre kjøretøy- og energitjenestedrift og ladeinfrastruktur, som instruert av lokale, statlige og føderale myndigheter”.

Annonse
Dette melder Tesla i en pressemelding

“I løpet av de siste dagene har vi møtt lokale, statlige og føderale tjenestemenn. Vi har fulgt og fortsetter å følge alle juridiske instruksjoner og sikkerhetsretningslinjer for driften av våre anlegg, og har fulgt de føderale myndigheter sine retningslinjer for å fortsette driften. Til tross for å ha tatt alle kjente helseforholdsregler, har fortsatt drift på visse steder medført utfordringer for våre ansatte, deres familier og våre leverandører.

Derfor har vi besluttet å midlertidig stanse produksjonen på fabrikken vår i Fremont, fra slutten av dagen 23. mars. Dette vil tillate en ordnet avslutning. Grunnleggende operasjoner vil fortsette for å støtte våre kjøretøy- og energitjenestedrift og ladeinfrastruktur, som instruert av lokale, statlige og føderale myndigheter. Fabrikken vår i New York vil også midlertidig stanse produksjonen, bortsett fra de deler og rekvisita som er nødvendig for service, infrastruktur og kritiske forsyningskjeder. Driften av våre andre fabrikker vil fortsette, inkludert Nevada og vårt service- og supercharging-nettverk.

Flere steder er vi i ferd med å implementere “berøringsfrie leveranser” slik at kundene kan fortsette å ta levering av kjøretøyet på en sømløs og trygg måte. På grunn av den unike over-the-air tilkoblingen til våre kjøretøyer, er kundene i stand til å låse opp sine nye biler på parkeringsområdet for levering Tesla-appen, signere alle gjenværende relevante papirer som har blitt plassert i bilen deres, og returnere papirene til et sted for avlevering før avreise. Denne metoden gir ekstra bekvemmelighet og komfort.

Kontantsituasjonen vår på slutten av fjerde kvartal 2019 var 6,3 milliarder dollar før vår nylige kapitalinnhenting på 2,3 milliarder dollar. Vi tror dette likviditetsnivået er tilstrekkelig til å lykkes i en lengre periode med usikkerhet. På slutten av fjerde kvartal 2019 hadde vi tilgjengelige kredittlinjer til en verdi av omtrent 3 milliarder dollar, inkludert arbeidskapitallinjer for alle regioner, samt finansiering for utvidelse av Shanghai-fabrikken vår.”

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse