Annonse


Doom frister med oppusset retrospilling

Året er 1997. Kofi Annan tiltrer som FNs generalsekretær, det blir spådd 240 cm med snø i Tromsø og Soundgarden blir oppløst – og ikke minst så ble oppfølgeren til Doom II lansert. Året før ble den smått legendariske Nintendo 64 lansert. Spillene man vanligvis forbinder med konsollen er diverse Mario- og Nintendo-spill. Det hørte sjeldenheten til at det ble lansert et skytespill.

Det endret seg da Doom 64 kom. Utviklerne var ikke id Software som på de tidligere Doom-spillene, men Midway Games, et selskap som ikke har tålt tidens tann like godt som id Software. Likevel så klarte de å lage en oppfølger til Doom II, denne gangen satt på en romstasjon.

Oppsettet er ganske likt de forrige spillene i serien. Man må slåss gjennom en rekke nivåer, drepe demoner og samle nøkler og våpen for å komme seg videre.

Høres det interessant ut å kanskje spille gjennom alle Doom-spillene som oppvarming til lanseringen av DOOM Eternal, men så har du ikke en Nintendo 64? Da får du faktisk mulighet til nettopp dette, for samtidig med lanseringen av det nyeste Doom-spillet, lanseres også et av de eldste i ny drakt og mer tilpasset moderne systemer – i forhold til det originale som utelukkende kom til Nintendo 64.

Gjenskapningen av spillet vil komme til alle nyere konsoller – til og med Switch – og vil i tillegg inneholde et helt nytt kapittel ekstra i forhold til Nintendo-versjonen

Annonse