iphone11
Patentholder Neodron krever penger fra de største spillerne i mobil-segmentet per solgte enhet fordi de mener Apple, Samsung og Microsoft, for å nevne noen, har misbrukt dere berøringspatenter. Også bærbare er inkludert i søksmålet.

Annonse


Apple, Samsung og Microsoft etterforskes for å ha stjålet berørings-teknologi

USAs internasjonale handelskommisjon undersøker nå en klage fra selskapet Neodron som kapret en rekke skjermberøringspatenter fra Atmel i 2018.

Beskylder Apple for å ha stjålet berøringsteknologien i iPhone 11 og iPad Pro 12.9″

Selskapet produserer selv ingenting, men tjener penger på å vinne patent-søksmål.

Neodron søker royalties fra solgte enheter, inkludert mobiler fra Apple og andre enheter, inkludert datamaskiner og enheter fra selskap som, Amazon, Asus, LG, Microsoft, Motorola, Samsung og Sony.

USITC gjør det klart i pressmeldingen at de ikke på noen måte har konkludert i saken, men at de undersøker om saksøkerens krav er gyldige under amerikansk patentlovgivning.

Annonse
Vi får svaret fra handelskommisjonen i USA om ikke så lenge

Myndighetene har gitt seg selv 45 dager på å fullføre etterforskningen etter at de er påbegynt. Finner de søksmålet har noe for seg møtes de mange partene i retten, eller blir enige på bakrommet.

Det er usikkert nøyaktig hva som gjør at akkurat disse to Apple-enhetene er inkludert da der underliggende teknologien er lik på flere av enhetene.

Kilde:
USITC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse