windows
Microsoft endrer testrutiner for enhetsdrivere og samler oppdateringene under et tak.

Annonse


Nå endrer de endelig hvordan Windows 10 oppdateres

Om du aktivt trykker på oppdateringsknappen i Windows får du oppdateringer levert før alle andre, men hva får du og bør du egentlig leveres oppdateringen i det hele tatt? Nei, mener Microsoft som nå som endrer teststrategi og gjør det enklere å holde styr på dem.

Gjør det enklere å holde styr på oppdateringene i april-oppdateringen av Windows 10

I den kommende april-storoppdateringen av OS-et har Microsoft endelig inkludert en ny meny som organiserer alle disse oppdateringen på ett sted.

Driveroppdateringer til maskinvaren, store oppdateringer som april-oppdateringen (20H1) og månedlige oppdateringer som ikke går under sikkerhetskategorien vil listes opp der.

Ifølge HowToGeek kommer OS-et fremdeles til å automatisk oppdatere maskinvare, men om de ikke installeres automatisk, finner man snart alle samme sted.

Annonse


Slik skal Microsoft minske sjansen for at du får en dårlig oppdatering

En annen forbedring angår den helhetlige kvalitetstest-strategien. Microsoft skal fra april gradvis rulle ut de første oppdateringene til en mindre gruppe veldig aktive Windows-brukere for å se om de melder om problemer, for så å rulle ut til en bredere brukergruppe som bruker maskinene mindre og kanskje også er mer sårbare i hvordan de kan takle oppdateringsfeil om det skulle oppstå gjenoppretting eller tilbakestillingssituasjoner.

Vi er glade Microsoft gjør disse endringene da vi neppe er alene over å være frustrerte over kvaliteten på oppdateringene det siste halvåret.

Kilder:
Bleeping Computer
HowToGeek

Annonse


Annonse


Annonse