Annonse


Apple lanserer nye Powerbeats

Etter mange måneder med lekkasjer, har Apple endelig trukket sløret av Powerbeats 4. Eller bare «Powerbeats», som de viser seg å hete.

Nettopp på grunn av lekkasjene vet vi det meste om disse kablede, med dog trådløse øreproppene.

Powerbeats ligner mer på Powerbeats Pro, Apples «ekte» trådløse hodetelefoner, som koster en drøy tusenlapp mer enn den kablede varianten.

Kabelen er flyttet

Powerbeats 3 ble lansert i 2016, så det skulle altså gå fire år får oppfølgeren kom på markedet. Men hva er egentlig nytt? Vel, for det første har nye Powerbeats den samme lyden og stort sett det samme designet som Powerbeats Pro.

Annonse


Men som nevnt tidligere har Apple flyttet kabelen, slik at den nå henger ned fra bakiden av proppene, og ikke fremsiden. Det vil trolig føre til at det blir mer behagelig å bruke dem.

Fem minutter på laderen gir 1 time lyttetid

Apple har også forbedret batteritiden. Nå kan du forvente 15 timers lyttetid på én opplading, sammenlignet med 12 timer i Powerbeats 3. Fem minutter på laderen skal kunne gi én time med lyttetid. Som før lades proppene via Lightning-kabel.

Powerbeats har alltid blitt markedsført mot personer som ønsker propper å trene med. Derfor er nye Powerbeats, som forventet, IPX4-sertifisert, noe som vil si at de er motstandsdyktige mot både svette og vann. Du bør nok ikke svømme med dem, men regn skal de altså tåle fint.

Knappene er flyttet

En gledelig nyhet er at Apple har kvittet seg med knappene på kabelen. Tidligere har man nemlig kunnet endre volum og svare på samtaler ved hjelp av dedikerte knapper på kabelen. Nå er knappene på selve proppene, altså slik de er i Powerbeats Pro. Du kan styre volumet med en volumknapp på toppen av den høyre proppen, og svare på anrop og stoppe/starte avspilling av musikk ved hjelp av «b»-knappen på siden av proppen.

Den venstre proppen har en power-knapp på toppen, som lar deg sette Powerbeats i paremodus.

Enklere tilkobling og «Hei, Siri»-støtte

Nye Powerbeats har også fått en ny brikke på innsiden. Proppene kjører nemlig H1-brikken, noe som betyr at raskt kan koble dem til de iCloud-tilkoblede enhetene dine.

Du får også «Hei, Siri»-støtte, dermed trenger du ikke å trykke på en knapp for å aktivere taleassistenten.

Billigere enn forgjengeren

Nye Powerbeats lanseres onsdag 18. mars og er tilgjengelig i svart, hvit og rød. Den norske prisen har vi foreløpig ikke fått bekreftet, men vi vet at proppene koster 50 dollar mindre enn Powerbeats 3. Nye Powerbeats får en amerikansk prislapp på 149,95 dollar.

MacRumors har allerede fått kloa i et eksemplar: