Foxconn

Annonse


Foxconn-sjefen: – Det har gått over all forventning

Produksjonen ved Foxconn, fabrikken som setter sammen iPhone, har blitt gjenopptatt raskere enn forventet. Det uttaler Foxconn-grunnlegger Terry Gou.

Massivt inntektstap, men ting begynner å normalisere seg

Ifølge Gou har gjenopptakelsen «overgått forventningene og fantasien».

Les også: Halvparten av personene som lager iPhone er fortsatt ikke på jobb

Det er altså gode nyheter for både Apple og Foxconn selv, som har vært hardt rammet av coronaviruset.

Annonse


Tidligere har Foxconn sagt at inntektene i februar sank med mer enn 1,6 milliarder dollar, altså svimlende 16 milliarder kroner. Årsaken er at fabrikken måte holdes stengt i perioden da Kina var hardest rammet av viruset. Ansatte ble i en lengre periode bedt om å holde seg unna fabrikken.

Bekymret for lav etterspørsel

Gou skal ha sagt til journalister i Taipei at arbeidet nå begynner å normalisere seg, og at leveransene til fabrikkene i Kina og Vietnam er normal. Foxconn-sjefen advarer imidlertid mot at etterspørslene er lav.

Les også: Foxconn-kilde: – Vi er bekymret

«Det vi er bekymret for, er etterspørselen i USA», skal Gou ha sagt.

Han skal også være bekymret for forsyningskjeden i Japan og Sør-Korea, to land som nå sliter med alvorlige utbrudd av COVID-19.

IPhone 9 utsatt

Til tross for at det ser lysere ut for Foxconn nå, enn for et par uker siden, vil trolig flere Apple-produkter forsinkes som følge av den midlertidige nedstengningen. Vi må nok vente en god stund før iPhone 9/SE 2 blir lansert.

Kilde:
9to5Mac

Annonse