youtube-hong-kong-google-protest
YouTube letter på restriksjonene rundt videoer som omtaler coronaviruset.

Annonse


YouTube letter på restriksjonene rundt coronavirus-videoer

Den 11. februar annonserte YouTube i en video på sin kanal «Creator Insider» at videoer som omtalte coronaviruset, ville få fjernet annonsene og dermed ikke bidra til inntekt for skaperen. Grunnen til dette er at coronaviruset faller under deres oppfattelse av et sensitivt tema.

Dette førte til at kanaler som i det hele tatt nevnte viruset i sine videoer mistet muligheten til å tjene penger på disse videoene.

Letter på begrensningene

Nå letter YouTube smått på begrensningene, og åpner opp for at utvalgte kanaler kan nevne viruset uten at det går utover inntjeningen. I første omgang gjelder dette enkelte nyhetspartnere og andre utvalgte Youtube-kanaler som kan gi en god begrunnelse til hvorfor de skal kunne nevne viruset.

Tar ansvar

YouTubes administrerende direktør, Susan Wojcicki, påpeker at YouTube vil være kjapt ute med å fjerne videoer som bryter deres vilkår, inkludert de som fraråder folk å ta imot medisinsk behandling mot viruset eller som hevder at det finnes helsemessige fordeler rundt skadelige stoffer.

Viktig med korrekt informasjon

Hun sier også at det å finne korrekt og troverdig informasjon er viktig nå som viruset er kommet, og at de vil forsikre seg om at YouTube kommuniserer riktig informasjon til sine brukere.

Annonse


Kilde:
TheVerge
9to5google


Annonse