Elon Musk Starlink
Elon Musk snakket om Starlink-prosjektet i går.

Annonse


Musk med dristig påstand om Starlink-satellittene

SpaceX har nå skutt opp flere hundre internett-satellitter av typen Starlink.

Målet med sattellittene, som går i bane rundt Jorda, er å tilby internett på steder der dette er umulig i dag. For personer som har normal nettilkobling via en leverandør, vil Musk satellitt-internett være mindre relevant.

Men hva kan man egentlig forvente av Starlink-internettet? Nå har Musk adressert dette spørsmålet – det gjorde han under en åpningssekvens på arrangementet Satellite 2020.

– Forsinkelse på under 20 millisekunder

Det er først og fremst personer som bor på svært landlige områder som skal dra nytte av Starlink. Dette er altså steder der verken nettleverandører eller 5G-nettverk er tilgjengelig.

Annonse
På slike steder skal brukerne kunne få høyhastighets internett via Starlink. De nøyaktige hastighetene har ikke Musk ønsket å snakke særlig mye om enda, men han sier at det «vil bli veldig liten forsinkelse – vi sikter oss inn på forsinkelse under 20 millisekunder».

Og her kommer den dristige påstanden:

– Man vil kunne spille et kjapt og responsivt spill på et kompetitivt nivå, uttalte Musk.

Han hevder også at det blir mulig å strømme høyoppløste filmer uten problemer.

Kjapp og enkel installasjon

SpaceX-sjefen snakket også litt om selve installasjonen av Starlink-nettet, fra et forbrukerperspektiv. Det skal nemlig være ganske enkelt å koble seg til – brukeren får to instruksjoner (disse vil stå på esken til utstyret): «Pek den mot himmelen og plugg inn».

Du kan se hele seansen med Elon Musk i videoen nedenfor:

Kilde:
Kotaku

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse