Annonse


Apple planlegger store iMessage-endringer, men det er ikke alt

MacRumors melder at Apple jobber med en rekke nye iMessage-funksjoner.

De nye funksjonene kan komme med iOS 14, men det er heller ingen garanti for at funksjonene kommer i det hele tatt, skriver nettstedet.

Tagg kontaktene dine

Så hva er det Apple planlegger? For det første vil Apple gi iMessage et tagge-system der du kan tagge andre kontakter ved å skrive «@Per» eller «@Kari» osv. Dette er en funksjon som er tilgjengelig i en rekke andre samtaleapper, blant annet Slack, men iMessage har manglet dette. Det kan altså endre seg nå.

Ved hjelp av dette systemet kan du for eksempel velge at du ikke skal motta varsler fra gruppesamtaler med mindre noen tagger deg spesifikt.

Annonse


Angre iMessage-melding

Apple tester også en ny funksjon som gjør det mulig å trekke tilbake iMessage-meldinger etter at de er sendt. Både sender og mottaker vil kunne se at en melding er fjernet, men innholdet forblir altså usynlig. Det er foreløpig ikke klart om det er noe tidsbegrensning for denne funksjonen.

Se når noen skriver i gruppechatten

Det testes også en annen funksjon som gjør det mulig å se når andre skriver noe i en gruppechat i iMessage. Det er allerede mulig å se et ikon som viser at enkeltpersoner skriver iMessage-meldinger, men dette har ikke vært tilgjengelig i gruppechatter.

Funnet spor etter ny fitnessapp

Men nå over til til noe helt annet: det viser seg nemlig at Apple også jobber med en ny fitness-app for iPhone, Apple Watch og Apple TV.

Ved hjelp av den nye appen kan brukere se fitness-videoer som viser deg hvordan øvelser gjøres. Appen skal også spore aktiviteten din, på samme måte som «Aktivitet»-appen gjør.

Ifølge MacRumors går appen under kodenavnet «Seymour», men kan ende opp med å hete «Fit» eller «Fitness» når den lanseres til forbrukerne.

Kommer trolig til iOS 14 og watchOS 7

Appen blir frittstående, den er altså ikke en del av Aktivitets-appen, og kommer trolig til iOS 14, watchOS 7 og tvOS 14.

Det skal være mulig å laste ned fitnessvideoer som dekker et bredt spekter av treningsformål, både styrke og kardio.

Her skal du kunne finne aktiviteter som løping, sykling, roing, tøying, styrketrening, dansing og yoga. Fitness-appen skal være helt gratis i bruk, ifølge MacRumors.

Kilde:
MacRumors (1,2)

Annonse