Contagion
«Contagion» er plutselig mer relevant enn noen gang.

Annonse


9 år gammel skrekkfilm tar nettet med storm

Filmen «Contagion» ble lansert i 2011, men den ni år gamle filmen er mer populær enn noen gang. Årsaken er selvfølgelig covid-19-utbruddet, som nå preger hele verden.

7. plass på iTunes

«Contagion» handler nemlig om en pandemi som truer menneskeheten. Den Steven Soderbergh-regisserte thrilleren har nå klatret på topplistene på ulike utleietjenester.

«Contagion» er nå den syvende mest populære filmen på iTunes. Det er også den eneste filmen på topplisten som ikke ble lansert i 2019.

Også torrenttjenestene merker interessen

Ikke minst har antall torrentnedlastinger av filmen skutt til værs. Nylig lanserte verdens mest populære torrentside, YTS, filmen i 720p og 1080p-utgaver.

Annonse
Ifølge selskapet MUSO, som analyserer piratvirksomhet på nettet, økte filmens besøk på torrentnettsider fra 546 besøk 7. januar, til hele 30 418 besøk 30. januar. Siden disse tallene er ganske gamle allerede, kan vi nok trygt slå fast at tallet er veldig mye høyere i dag.

5,609% økning

«Selv om det ikke er et spesielt høyt tall sammenlignet med pirattallene for blockbuster-titler, økte det gjennomsnittlige besøket for «Contagion» med utrolige 5609% i januar 2020, sammenlignet med desember 2019», skriver MUSO-sjef Andy Chatterley i et innlegg på Forbes.

«Contagion» er ikke tilgjengelig på Netflix eller andre strømmetjenester, noe som kan forklare den ekstreme økningen i besøk på torrentnettsider.

Det er dog mulig å leie filmen fra iTunes, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube og helt sikkert flere.

Manusforfatteren blir spurt om råd

Manusforfatteren bak «Contagion», Scott Burns, forteller i et intervju med New York Times at han ofte får spørsmål fra seere om coronaviruset. Det synes han ikke noe om.

– Jeg er forbløffet over at folk velger å spørre en manusforfatter om råd, og ikke en lege, sier Burns til nettstedet.

Kilde:
Torrentfreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse