PlayStation Nintendo konsoll
Denne konsollen ble nylig auksjonert bort for 3,4 millioner kroner.

Annonse


Solgt for 3,4 millioner kroner, men…

Den originale prototypen av PlayStation var egentlig en Super Nintendo med CD-ROM. Konsollen, som ble skapt gjennom at samarbeid mellom Sony og Nintendo, er nå auksjonert bort via Heritage Auctions. 

Det var Greg McLemore, grunnlegger av Pets.com og Toys.com, som kom med vinnerbudet – han bød nemlig 360 000 dollar for konsollen. Dermed ble PlayStation/Nintendo-konsollen solgt for ca 3,4 millioner kroner.

Den siste gjenværende prototypen

Konsollen skal ha vært én av 200 prototyper som ble produsert. Men de resterende 199 enhetene skal ha blitt ødelagt kort tid etter at samarbeidet mellom Sony og Nintendo falt i grus.

«Play Station»-konsollen ble nemlig aldri produsert og lansert for offentligheten. Dette skyldtes uenigheter mellom Sony og Nintendo. Prosjektet ble til slutt kansellert i 1991.

Annonse
Sony fortsatte imidlertid utviklingen av sin egen proprietære konsoll, nemlig originale PlayStation, som ble lansert i 1994.

En lang reise med mange tilfeldigheter 

Utviklerversjonen av «Play Station» endte opp i hendene på Terry Diebold i 2009 etter at han kjøpte den på en auksjon på eiendommen til en tidligere Sony-direktør. I 2015 fant Terrys sønn konsollen på loftet til faren. Han forstod raskt at dette var en helt spesiell konsoll. I løpet av de siste årene har far og sønn reist rundt til ulike spillmesser og vist frem den spesielle biten av spillhistorien.

Men det har kostet, har Diebold tidligere uttalt.

– Jeg kan ikke fortsette å tape penger. Jeg har lagt ned mye arbeid i dette ved å reise med den. Vi har ikke tjent noe på den – hver eneste tur vi har hatt med den ble betalt med våre egne penger, sa Diebold til Kotaku i desember i fjor.

Fikk millionbud fra Norge – takket nei 

Han kunne i Kotaku-intervjuet avsløre at også en nordmann hadde gitt bud på den helt spesielle Sony/Nintendo-konsollen. 

– Vi har allerede avslått 1.2 millioner (dollar, journ. anm) fra noen i Norge, sa Diebold I fjor.

Diebold tapte dermed flere millioner kroner på å takke nei til budet fra nordmannen.

Kilde:
CNN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse