Annonse


FIFA-proff ut av turnering etter å ha blitt snytt for straffemål: – Det er HELT utrolig, EA

Giuseppe Guastella er en profesjonell FIFA-spiller på LA Galaxys esport-lag, men denne uken fikk han oppleve hvordan fotballen kan være i virkeligheten. Guastella spilte en kvalifiseringskamp for den kommende verdenscupen i FIFA da det bisarre skjedde.

Scoret, men spillet registrerte det ikke

Kampen endte med straffekonk. Guastella stod plutselig overfor en svært avgjørende situasjon der utfallet kom til å enten bli deltakelse i verdenscupen, eller ikke deltakelse. Spillerens straffespark gikk i mål, dog via stolpen, men i mål. Alle som så på var enige om at Guastella scoret – det var rett og slett helt åpenbart at ballen endte i nettet.

Men spillet registrerte skuddet som bom. Det var altså ikke en scoring som ble annullert – spillet mente rett og slett at ballen aldri var i mål.

Se hendelsen her:

Annonse


Både publikum og Guastellas motstander ba arrangørene om å ta straffekonken på nytt, men ønsket ble ikke tatt til følge.

Dermed er Guastella slått ut av kvalifiseringsrunden for FIFA Ultimate Team Champions Cup.

– Hvis dette hadde vært hvilket som helst annet profesjonelt e-sportspill, ville ikke dette skjedd. Dette er helt utrolig, EA, sa Guastella etter kampen.

– Hvordan kan vi ta spillet seriøst?

Nå får han ikke muligheten til å kjempe om den store pengepremien i cup-en – potensielt kunne han nemlig ha vunnet over 1 million kroner.

– Jeg er en så lidenskapelig spiller og jeg konkurrerer i dette spillet for å nå mitt fulle potensial. Men hvordan kan noen ta spillet seriøst når EA ikke kan ta spillet seriøst og fikse disse elementære problemene?

Kilde:
Eurogamer