SXSW
Årets SXSW-festival har mistet flere av de største deltakerne.

Annonse


50 000 krever at SXSW 2020 avlyses

Årets SXSW 2020-festival (13. – 22. mars) skal etter planen fortsatt arrangeres – det til tross for at flere av de største deltakerne nå har trukket seg.

Førpremierer avlyst

I går ble det kjent at Amazon ikke kommer til å delta, og i dag melder flere medier at også Apple og Netflix har valgt å ikke delta.

Alle de tro gigantselskapene skulle egentlig vise førpremierer av nytt innhold under festivalen, men det kommer nå ikke til å skje.

I tillegg har også Facebook, Twitter, TikTok og Intel trukket seg fra årets SXSW. Årsaken er coronaviruset og frykten for videre spredning. Store teknologiselskaper forsøker nå å begrense internasjonale reiser for ansatte, og det tas også grep for å forhindre at ansatte deltar i arrangementer der det er mange folk samlet på ett sted.

Annonse
Krever at festivalen avlyses

På change.org er det opprettet en underskriftkampanje der arrangørene av festivalen blir bedt om å avlyse. Hittil har kampanjen fått nærmere 50 000 signaturer.

– Akkurat nå er det ingen bevis som tilsier at å avlyse South by Southwest eller andre aktiviteter vil gjøre dette samfunnet tryggere, sier Mark Escott, medisinsk direktør for Austin Public Health. Han legger til at situasjonen overvåkes nøye.

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse