Wechat corona

Annonse


WeChat sensurerer corona-meldinger

Ok, det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men det er greit å få det bekreftet….

Styrer informasjonen på sosiale medier

Kinesiske myndigheter jobber med å styre hvilken informasjon om viruset som er tilgjengelig, og som en del av dette blir corona-meldinger sensurert i WeChat.

WeChat er Kinas mest populære meldingsplattform og kan på mange måter sees på som en Facebook Messenger-app på steroider. Med appen kan brukerne chatte, handle via nettet og stort sett gjøre alt fra én og samme app. Men å skrive noe om coronaviruset – det er ikke mulig.

Toronto-baserte Citizen Lab konstruerte to forhåndsskrevne gruppechatter og sendte dem til tre WeChat-kontoer. To av kontoene var basert i Canada, mens den tredje var basert i Kina. Deler av meldingene, som blant annet inneholdt overskrifter fra nyhetsartikler som omhandler viruset, ble sensurert. Ifølge Citizen Lab ble 516 ulike søkeordkombinasjoner sensurert.

Annonse


Meldinger om corona-legen som døde sensureres

I et blogginnlegg Citizen Lab har publisert, kommer det frem at både kritikk av kinesiske myndigheter, og rykter og spekulasjoner angående viruset, blir sensurert.

Selskapet skriver blant annet at meldinger som omhandler Li Wenliang, en av de første legene som forsøkte å advare offentligheten om viruset, sensureres i WeChat.

Wenliang, som selv behandlet pasienter, døde av viruset i februar.

Forskerne i Citizen Lab oppdaget at 19 søkeordkombinasjoner som omhandlet Li Wenliang blir sensurert av kinesiske myndighter.

– Slår ned på falske rykter

WeChat-eierne Tencent, som har sterke bånd til kinesiske myndigheter, har overfor Buzzfeed uttalt følgende:

– Vi har rullet ut et variert sett med verktøy og funksjoner på plattformen for å hjelpe brukere med å holde seg trygge og beskytte seg selv mot den pågående corona-virusepidemien. Det inkluderer å slå ned på falske rykter.

Kilde:
The Next Web

Annonse