Annonse


BMW gir deg smakebit på helelektriske i4 som kommer neste år

BMW Concept i4 er ifølge BMW en smakebit på den nye helelektriske BMW i4 som går i produksjon neste år. Den romslige og praktiske Gran Coupe-modellen «kombinerer elegant design og teknologiske finesser med ren elektrisk kjøreglede», skriver BMW i en pressemelding.

– Med BMW i4 elektrifiseres selve kjernen av BMW. Kjøreglade biler i mellomklasse-segmentet har gjennom flere tiår vært fundamentet som selskapet er bygget på. På mange måter blir BMW i4 summen av en perfekt BMW – som også er elektrisk, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Produksjonen starter i 2021

Serieproduksjonen av BMW i4 starter i 2021, og konseptbilen som omtales i denne artikkelen skal altså gi et innblikk i hva folk kan forvente seg. BMW lover at bilens «Gran Coupe» med fire dører har et langt romsligere interiør enn hva bilens dynamiske proporsjoner antyder.

Eksteriørdesignen preges av skarpe og glatte linjer, og en rekke aerodynamiske elementer maksimerer bilens elektriske rekkevidde. Den spesielle fargen, Frozen Light Copper, er den samme som benyttes på BMW Vision iNEXT, studiemodellen til den helelektriske SUV-en som også går i produksjon i 2021.

Annonse


Stor kurvet skjerm med nytt OS

BMW Concept i4 har få fysiske knapper på dashbordet og i midtkonsollen. Så å si alle betjeningsfunksjonene finner du i den store Curved Display-skjermen, som strekker seg hele veien fra førersiden over til passasjersiden.

Girspaken er byttet ut med en skyvebryter som skyves opp og ned. Elementer som iDrive Controller-hjulet i midtkonsollen og seteminneknapper i dørene er laget i en lekker krystallglass-finish, et element man kjenner igjen fra luksusmodellene til BMW.

En rekke designelementer fra både eksteriøret og interiøret til konseptbilen vil bli finne i både BMW i4 og andre kommende elektriske modeller fra BMW.

BMW Curved Display «gir en smakebit av neste generasjons operativsystem, som introduseres i nye BMW-modeller fra 2021. Her kan man blant annet veksle mellom tre moduser for å utforske de forskjellige fasettene til ren elektrisk kjøreglede», skriver BMW i pressemeldingen.

Du kan bytte mellom tre moduser; «Core», «Sport» og «Efficient». Forskjellen mellom disse modusene er synlig i alt fra hvordan brukeren opplever skjermen og grafikken, til hvordan interiøret blir presentert med forskjellig belysning rundt dashbordet og i dørene. 

Styr funksjoner med hendene uten å fysisk berøre noe

Det er også mulig å styre funksjoner i infotainmentsystemet ved hjelp av håndbevegelser. Både volum, radiokanal, mediespor, telefonanrop og mer kan endres ved å bevege på hendene foran dashbordet.

«Et kamera i cockpiten registerer gestikuleringen og infotainmentsystemet reagerer like raskt som om man skulle trykke på en fysisk knapp eller en pekeskjerm. I fremtidige modeller vil stadig nye funksjoner legges til for sømløs betjening», opplyser BMW.

600 km rekkevidde

BMW i4 skal bygge videre på femte generasjons eDrive-teknologi fra BMW. Den elektriske motoren, ladeenheten og høyspenningsbatteriet er ifølge selskapet nyutviklet, og gjør det mulig å «å ta et nytt og viktig skritt fremover med de elektriske drivlinjene».

Motoren genererer en maksimal effekt på 390 kW/530 hk, noe som tilsvarer V8-bensinmotoren som sitter i en rekke BMW-modeller. Batteripakken har en kapasitet på rundt 80 kWh, og gir en elektrisk rekkevidde på opptil 600 km (WLTP). Sprinten fra 0-100 km/t vil gjøres unna på rundt 4 sekunder, mens toppfarten blir over 200 km/t.

Nyre-grillen i fronten på bilen er et kjent BMW-ikon i ny drakt:

«Den prominente, lukkede grillen er koblingen mellom BMWs historie og nye elektriske fremtid. Den har også fått ny funksjonalitet, siden den ikke lenger har som mål om å kjøle ned en tradisjonell forbrenningsmotor. Nå er den nemlig hjemmet til et intelligenspanel som inneholder flere sensorer», skriver BMW.

Fått hjelp av Hans Zimmer

Concept i4 skal også ha et karakteristisk og unikt lydbilde som er komponert av Hanz Zimmer.

«Sammen med BMWs egen lyddesigner har han skapt BMW IconicSounds Electric, som skal gi de elektriske bilene fra BMW en personlighet gjennom ulike lydbilder».

BMW i4 går i produksjon i 2021 på BMWs fabrikk i München.

Kilde:
BMW

Annonse