spotify
Spotify vil trolig langt oftere sende deg push-varsler for nye album, spesielt om du ikke er betalende. Forvent også at mer sponset innhold dukker opp blant ditt eget.

Annonse


Derfor kan Spotify kan bli en real plage for gratis-brukerne

Spotify tjener ikke nok penger, for av de over 6,1 milliarder dollarene de tjener, så må mesteparten betales tilbake til plateselskapene i form av lisensavgifter, og samtidig som artistene klager på Spotify, gjør platebransjen det som alltid godt. Mye er derfor som før.

Må tjene mer penger på gratis-brukerne

Men det er ikke investorene som har sett seg lei av å vente på at Spotify skal klare å hale inn mer penger fra brukerne sine – over 120 millioner betaler, men det er fremdeles ikke nok.

Derfor er den nye strategien å få plateselskapene til å promotere artistene sine via Spotify i form av push-varsler som varsler et nytt album eller for å komme inn på topp av forsiden. Ikke at dette er uvanlig: plateselskapene har alltid betalt for de beste plasseringene i fysiske butikker, men siden man alltid har med seg mobilen, er det mer irriterende.

Betalende skal visstnok kunne deaktivere dette

Spotify forsvarer den nye måten å promotere på ved at man kun kommer til å høre fra artister man ofte hører på eller følger, og at betalende kan deaktivere anbefalinger.

Annonse
Tjenesten har allerede testet ut å plante sponsede låter inn i brukernes spillelister. Vi regner med at dette også kan deaktiveres for betalende kunder.

Spotify har en plan for å tjene mer penger de slipper å dele, hevder insider

Spotify er uansett nødt til å gjøre noe om de skulle legge gull-egget, da slik avtalene er i forhold til royalty-avtaler, så får plateselskapene en del av omsetningen uansett.

Visstnok er Spotifys plan å opprette en ny pengestrøm som plateselskapene ikke får lov å røre.

Det svenske strømmeselskapet håper å tjene penger på podcasts på lang sikt.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse