DAZN Norge
DAZN lanseres i Norge i vår.

Annonse


Ny strømmetjeneste kommer til Norge

DAZN, som ikke uttales «DASSN», men «da zone», har lenge vært tilgjengelig i USA og en rekke andre land, men nå skal tjenesten utvides til 200 land, inkludert Norge.

Ca 200 kroner i måneden

I første omgang er hovedfokuset på MMA og boksing, to sportsgrenser som tradisjonelt har vært kronglete å få tilgang til i Norge. Flere sportsgrener skal legges til etter hvert, opplyser DAZN.

«DAZN eier rettighetene til mange av verdens største promotører, inkludert Golden Boy Promotions, Matchroom Boxing USA og GGG Promotions. Boksere som Alvarez og Gennadiy “GGG” Golovkin vil være en del av et robust årsportefølje med premium-kamper og originalt innhold på den nye tjenesten», skriver DAZN i en pressemelding.

Den norske prisen er foreløpig ikke annonsert, men vi kan sannsynligvis vente oss en prislapp på rundt 200 kroner i måneden. Dette fordi tjenesten koster 20 dollar i måneden i USA, noe som tilsvarer rundt 190 kroner.

Annonse


Rettighetsjungel

DAZN ser ut til å ta opp kampen med ESPN+ om å tilby en slags «Netflix for sport». Hvilket innhold som blir tilgjengelig i Norge etter hvert vites ikke, men det er ingen tvil om at innholdet varierer fra land til land. Dette handler selvfølgelig om rettigheter. I Japan har for eksempel DAZN rettighetene til både NFL, MLB og Premier League.

– Fra våren av vil nesten hele verden ha tilgang til DAZN og dets omfattende innhold, sier sjef i DAZN, John Skipper, i en pressemelding.

Kilde:
CNBC

Annonse