Renault konsept
«Morphoz» demonstrerer Renaults visjon for fremtidens elbiler.

Annonse


Se hva denne modulære elbilen kan gjøre

Renault har akkurat avduket en ny elektrisk konseptbil som har hentet inspirasjon fra «Transformers»-universet.

Nei, bilen kan ikke bli en vandrende robot, men den forvandles til en elbil med lengre rekkevidde. Hvordan? Ved å ha en «kropp» som kan forlenges og dermed få plass til et ekstra batteri.

700 km rekkevidde i «Travel Mode»

Når Renaults konseptbil, kalt Morphoz, er i «City Mode», har den et 40kWh-batteri som er koblet til én motor. Det gir bilen en rekkevidde på 400 km, noe som i seg selv er «innafor».

Men Morphoz har et triks på lur, som gjør det mulig å øke rekkevidden betraktelig. Ved å besøke en Renault-batteristasjon kan bilen fysisk forlenges og få et batteri som dytter rekkevidden opp til hele 700 km. Dette moduset kaller Renault «Travel Mode».

Annonse


Øker lengden med 20 cm

Selskapet forklarer at bilen kan gjøre dette ved å forlenge elbilens kropp med 20 cm. Det gjør at bilen får plass til et ekstra 50kWh-batteri som kan plasseres i gulvet. Den ekstra lengden skaper også mer beinplass for passasjerer, samt mer baggasjeplass.

Når du er ferdig med langturen «stopper du ved stasjonen, leverer tilbake det ekstra batteriet og dermed går tilbake til den originale 40kWh-kapasiteten», forklarer Renault.

Trådløs lading

Morphoz støtter også trådløs induksjonslading hjemme og trådløs lading på veier som støtter dette. Bilen har også tre selvkjøringsmodus, og Renault sier at sjåførene skal kunne se på film og bruke telefonen under kjøring, men ikke sove.

Snu setene

Konseptbilen har også flere finurlige løsninger som ikke finnes i dagens biler. Det skal blant annet være mulig å snu på setene slik at passasjeren både foran og bak sitter med ansiktet rettet mot hverandre.

Som med alle konseptbiler er det ingen garanti for at at Morphoz ender opp i markedet. Mer sannsynlig er det nok at Renault låner noen av funksjonene og bringer dem til markedet via sine andre biler.

Men dette er altså slik Renault ser for seg at elbilfremtiden blir.

Har bilprodusenten funnet på noe lurt her? Fortell oss hva du synes.

Kilde:
Motor1

Annonse