googlestadiapro
Stadia mangler foreløpig et eksklusivt spill bibliotek, og er ifølge kilder i spillbransjen ikke interesserte i å betale for det. Google er også kjente for å droppe tjenester etter at de ikke får det til, noe som gjør studioene engstelige i å investere i plattformen.

Annonse


Bedrer ikke Google dette med en gang er tjenesten snart død

Google har to store problemer med Stadia: de holder tilbake på pengene i forholdt utviklerne, og har et dårlig rykte som vedlikeholdere av økosystem.

Mangler spillene, og ønsker ikke betale for dem, hevder bransje-insider

Hvorfor velge Stadia? Det er fremdeles ingen AAA-spill som kun finnes på Googles plattform, og årsaken kan være ifølge lekkasjer fra spill-bransjen: Google er ikke villige til å betale utviklerne nok penger som skal til, og det er endel.

Ser man på biblioteket er det også klart at Google trolig ikke brukte de årene de hadde trengt på å lokke til seg utviklere, og på den måten lansere med en rekke spill kun for Stadia – spill som kan måle seg med de beste AAA-titlene til PC, Xbox, Playstation og Switch.

Årsak: Stadia er en liten plattform som først må vise den har livets rett. Skal utviklere satse på Stadia eksklusivt er det ekstra stor risk, derfor kreves det ekstra med penger fra Google under forhandlingene.

Nvida satt seg selv på sidelinjen med dårlig forhandlingsstrategi

Det er kombinasjonen at Google ikke ser helt ut til å ville satse 100 prosent på plattformen som samtidig er problemet med å få den til å ta av, og fordi Google er kjente for å droppe plattformer uten å tilby alternativer, skal det store intensiver til for at et studio skal satse alt på en plattform med få spillere og uviss levetid.

Annonse
Nvidia hadde et par dager etter lanseringen av den endelige versjonen av GeForce Now det som så ut som et stor forsprang mot et vaklende Stadia-økosystem, til mange av de store spill-studioene trakk seg fra Now med en gang løsningen ble lansert i ferdig utgave – i det minste får Stadia Cyberpunk 2077.

Dette er Pro-spillene for mars 2020

Er du Stadia Pro-medlem ønsker du å vite hvilke spill du får denne måneden.

Dette er mars 2020-spillene for Pro-spillere på Stadia:

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse