Surface Duo kan komme i sommer – spesifikasjonene avslørt

surfaceduo
Surface Duo ser spennende ut, men vi er svært usikre på om det blir en salgsslager grunnet mangel på 5G og et design som kanskje vil virke utdatert i sommer da det er fra 2016.

I går skrev vi en sak om Peek video-lekkasjen.

Lanseres trolig i begrenset opplag

Vi nevnte samtidig at vi hadde trua på at datoen som dukket opp i videoen, og som Microsoft flere ganger har brukt, trolig var for en pressekonferanse om noe i det hele tatt, og ikke selve lanseringen – dette er ikke sikkert stemmer.

For ifølge Windows Central er visstnok Microsofts håp om å lansere enheten allerede i sommer (men Microsoft vil ikke produsere så mange enheter for denne tidsperioden), da Android 10 har vært ferdig siden august i fjor og det eneste som nå gjenstår for selskapet er å finpusse deres eget Duo-grensesnitt som går på topp av Android-kjernen.

Annonse

Windows Centrals Zak Bowden tror Microsoft skal holde en pressekonferanse i løpet av våren der de avslører lanseringsdatoen for Duo, og samtidig presenterer Surface Go 2 og Surface Book 3.

Spesifikasjonene – er mangel på 5G Microsofts store blemme?

Av innmat finner vi følgende, i følge samme kilde:

  • Snapdragon 855 (for samtlige konfigurasjoner)
  • 6GB RAM (kraftigere modeller har mer RAM)
  • 64GB lagringsplass (inngangsmodellen)

Som Bowden påpeker lanseres altså Duo med fjorårets Snapdragon-toppmodell og mangler 5G – vi mener som Bowden at 5G er den største mangelen for en enhet som dette, spesielt i 2020 som er startskuddet for 5G, ikke minst med 6,9 tommer store Samsung Galaxy S20 Ultra.

Husk: Duo har vært under produksjon siden 2016 med mer eller mindre uendret maskinvare – med andre ord vi har mer trua på andre generasjon Duo som nok får 5G, Snapdragon 865 og langt smalere rammer.

Kilde:
Windows Central

Annonse
Annonse