Annonse


Gigantisk bilmesse avlyst

Den 90. utgaven av Geneva Motor Show er avlyst. Det opplyser bilmessen på sine egne hjemmesider.

«Geneva Motor Show skulle egentlig ønske media velkommen fra neste mandag, og den øvrige offentligheten fra 5. – 15. mars 2020, men messen vil ikke bli arrangert».

Bannlyser slike arrangementer

Årsaken til at messen avlyses, er at sveitsiske myndigheter har besluttet at messer med flere enn 1000 deltakere ikke kan arrangeres slik situasjonen er i dag.

Med situasjonen mener vi naturligvis coronaviruset, som har tvunget en rekke arrangører til å avlyse store messer og konferanser i vinter.

Annonse


Avlyst, ikke utsatt

«I lys av den nåværende situasjonen og spredningen av coronaviruset, har det føderale rådet kategorisert situasjonen i Sveits som «spesiell» i henhold til Epidemics Act», opplyser sveitsiske myndigheter i en pressemelding.

Avgjørelsen som myndighetene i Sveits har tatt, gjelder foreløpig frem til 15. mars.

Messen blir altså avlyst, ikke utsatt. Arrangørene forklarer dette med at messen «er for stor» til å kunne utsettes.

Var ventet flere store nyheter

Det var planlagt flere store avdukinger under årets messe, blant annet Mercedes-Benz E-Class og Volkswagen Golf GTI. Polestar skulle også vise frem flere nyheter, blant annet en ny konseptbil kalt Precept.

Overfor Roadshow bekrefter noen av bilprodusentene at avdukinger vil skje til tross for at messen er avlyst, men dette vil da skje i separate arrangementer, trolig kun direkteoverført via nettet.

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse