Epic Games
Microsoft og Epic trekker seg fra GDC.

Annonse


Blir Game Developers Conference avlyst?

Den store spillkonferansen for utviklere skal egentlig arrangeres 16. – 20. mars i San Francisco.

Men kommer konferansen til å lide samme skjebne som Mobile World Congress (MWC), som ble avlyst på grunn av covid-19-viruset?

Microsoft trekker seg

Forrige helg ble det kjent at både Sony og Facebook (Oculus) har trukket seg fra årets Game Developers Conference (GDC).

Denne uken valgte også EA, Kojima Productions og Unity å trekke seg. Nå kan vi også legge til Micrsoft og Epic på denne listen.

Annonse


«Etter en nøye gjennomgang av globale helsemyndigheters retningslinjer, og som en forholdsregel, har vi tatt den vanskelige avgjørelsen om å trekke vår deltakelse fra Game Developers Conference 2020 i San Francisco», skriver Microsoft i et blogginnlegg.

Selskapet forklarer at ansattes sikkerhet og helse er øverste prioritet.

Istedenfor å delta på GDC, kommer Microsoft til å ha et digitalt arrangement 16. – 18. mars. Der vil selskapet strømme paneldiskusjoner, Xbox Series X-diskusjoner (maskinvare) og xCloud-presentasjoner.

Epic kommer heller ikke

Epic skulle ha flere opptredener under GDC, så at det store spillstudioet har trukket seg vil nok merkes.

Står i fare for å bli avlyst

Med så mange giganter fjernet fra deltakerlisten er det naturlig å lure på om konferansen i det hele tatt blir arrangert. Det er ikke vanskelig å se for seg at GDC kan ende opp med å lide samme skjebne som MWC.

Samtidig er det viktig å påpeke at arrangørene sier at konferansen vil bli arrangert som planlagt. Men det samme sa også GSMA, arrangørene av MWC, bare noen dager før avlysningen var et faktum.

Kilde:
PCGamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse