Apple
Apple er rammet hardt av COVID-19-viruset som har spredt seg over hele verden.

Annonse


Apple «snek» seg unna virus-snakk – møtedeltakere overrasket

I et møte med investorer i går uttalte Apple seg om virus-epidemien som ser ut til å kunne få store konsekvenser for selskapets kommende lanseringer. Men selskapet var mildt sagt vage da de snakket om temaet.

– En utfordring

Flere personer som deltok på møtet har via Twitter delt detaljer om innholdet. Mange av deltakerne skal ha blitt overrasket og paffe over at Apple «snek» seg unna å snakke om virusutbruddet. Joda, Apple sa ting som «ansattes helse og sikkerhet er viktigst» og at utbruddet «er en utfordring for Apple» og at «situasjonen er veldig dynamisk».

Men utover disse selvfølgelighetene var Apple overraskende tause om situasjonen, som per i dag er selskapets desidert største utfordring.

Apple-butikker har måttet stenge, Foxconn har måttet holde fabrikker stengt i lang tid, og det spøker nå for flere av Apples kommende produktlanseringer, deriblant iPhone SE 2/iPhone 9, nye iPader og kanskje også høstens iPhone 12-lansering. Apple har allerede senket sine inntektsforventninger for mars måned, men dette skal ikke ha blitt diskutert i noen særlig stor grad under møtet.

Annonse


Unngikk spørsmål

Under en Q/A-seanse skal Cook ha unngått å svare på spørsmål som omhandlet epidemien.

– Jeg forventet at Apple hadde forberedt uttalelser, sier Ajit Rao, en av investorene som deltok, til Business Insider.

Han hadde reist fra Denver til Cupertino for å få med seg møtet.

– Det var noen uttalelser, men de inneholdt ingen detaljer, sier Rao.

Spurt om Friends-rettigheter

Det kom imidlertid frem et par andre interessante opplysninger under møtet. Noen av investorene lurte på hvorfor Apple ikke gjorde en innsats for å skaffe seg rettighetene til den kommende Friends-gjenforeningen, som ble kjent tidligere denne uken. Istedet for at serien skal vises på Apple TV+, var det HBO Max som sikret seg rettighetene.

Cooks svar på det er at «resirkulert» innhold «ikke er det Apple TV+ handler om».

– Apple TV handler om originale programmer, Det føles ikke riktig for Apple å vise dette om igjen.

Miljø og iPadOS

I møtet skal Cook ha snakket om miljøutfordringene vi står overfor. Toppsjefen gjentok at selskapets mål er å «skape et Apple-produkt uten å ta noe som helst fra Jorda».

– Dette er en av tingene folk sier at vi ikke kan gjøre. Men vi skal finne en måte å gjøre det på, skal Cook ha sagt.

Flere prominente Apple-direktører skal ha vært til stede under møtet, blant dem iOS- og iPadOS-sjef Craig Federighi. Han måtte svare på spørsmål om hvorfor iPad-ens programvare «henger etter» maskinvaren.

– Hvis du liker det du har sett oss gjøre med iPadOS, så følg med videre, vi skal fortsette å jobbe med det, sa Federighi.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse