iphonebattery
Om noen år tvinges kanskje Apple til å selge deg en iPhone der du selv kan skifte batteriet, akkurat som på 90-tallet.

Annonse


Nå vil EU tvinge mobilprodusentene til å gjøre enda mer du vil like

ITavisens artikkel om at EU ønsker å tvinge alle mobilprodusenter til å innføre en felles ladestandard satte sving i kommentarfeltet – nå frir EU igjen til forbrukerne.

Vil du skal kunne kjøpe batteriet selv, og skifte det hjemme

For de ønsker at du enkelt skal kunne bytte batteri på mobilen din (før smartmobilen var det helt vanlig, som mange av dere kan erindre), noe som jo er svært viktig da man ikke bare taper brukstid om batteriet er dårlig, men i visse tilfeller nedgraderes også ytelsen for å holde batteriet gående. Vi husker jo alle Apples fadese på dette området.

EUs lekkede plan, som foreløpig er et utkast, sikter seg ikke bare inn på mobiler, men faktisk også nettbrett (!) og trådløse øreplugger.

EU håper på færre mobil-kjøp

EUs håp er dette vil medføre at folk kjøper ny mobil sjeldnere, og i stedet skifter batteriet selv, noe som vil være langt rimeligere enn dagens løsning da man må betale en ekspert.

Annonse


Vel, kanskje rimeligere, for selskapene må selv finne ut hvordan man skal produsere slike batterier og plassere dem med en løsning for å enkelt nappe dem ut – kosten det tenkes forbrukeren må ta ved å betale mer for mobilen, men kanskje skifte den ut hvert tredje år i stedet for hvert år eller annethvert.

Verdt det?

Kilde:
XDA Developers

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse