IOS utklippstavle
Det du kopierer kan leses av apper på telefonen din.

Annonse


Visste du at ALLE iOS-apper kan gjøre dette i all hemmelighet?

Trodde du at utklippstavlen din var fullstendig privat?

Langt i fra alle er klar over det, men iOS gir alle apper fri tilgang til utklippstavlen, og potensielt muligheten til å avsløre brukerens plassering, selv om stedstjenester er skrudd av. Det er noe forskere i Mysk demonstrerer i et ferskt «proof of concept».

Både apper og widget-er

Forskere utviklet en «dummy»-app som utnytter denne funksjonen – for det er ikke en feil, men en funksjon som er lagt til med hensikt.

Og det er ikke bare tekst apper og widget-er har tilgang til. Mysk-forskerne demonstrerer blant annet hvordan dummy-appen kan både «se» bildeinnholdet og hente ut viktig informasjon fra det, såkalt metadata, som blant annet avslører hvor bilde ble tatt.

Annonse


Forskerne viser også hvordan installerte widget-er kan samle inn data fra utklippstavlen, uten at du får vite det.

Burde man fått vite det?

Det høres kanskje ut som en «bug», men som nevnt er dette lagt inn av med viten og vilje fordi det gjør det enklere å dele innhold på tvers av apper. Men videoen er likevel er vennlig påminnelse om at dette skjer, og at brukeren ikke blir opplyst om dette.

Apple anser ikke dette som en sikkerhetsrisiko, men kanskje skulle det vært en slags indikator som viser når en app bruker utklippstavlen?

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse