Defender Antivirus
Defender kommer til både iOS og Android senere i år.

Annonse


Microsoft Defender kommer til iOS og Android

Smarttelefonene blir stadig mer komplekse og virustruslene øker også i omfang. Nå planlegger Microsoft å lansere antivirusprogrammet Defender til både iOS og Android.

Den nøyaktige lanseringsdatoen er hittil ikke offentliggjort, men Microsoft sier at appen kommer senere i år. Selskapet skal tilby en forhåndstitt på appene neste uke under RSA Conference i San Francisco.

Både Mac og mobil

Satsingen på mobil kommer i kjøvannet av at Microsoft lanserte en testutgave av Defender for macOS i fjor. For å reflektere at antivirus-tjenesten utvides til flere plattformer, valgte Microsoft i fjor å omdøpe tjenesten fra Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) til Microsoft Defender Advanced Threat Protection. På Mac tilbyr Defender full beskyttelse mot virus og andre trusler, og lar deg blant annet scanne maskinen for ulumskheter.

iOS-begrensninger

Hvilke funksjoner iOS- og Android-utgavene av Defender får, vet vi foreløpig lite om, men vi vet uansett at hovedformålet med appene er å beskytte brukerne mot trusler. Men Apple lar ikke apper scanne iOS-enheter for skadevare, så hvordan Defender løser dette blir interessant å se.

Annonse


Visstnok skal Microsofts fokus være på å forhindre phishing-forsøk. Hvordan dette gjøres får vi trolig vite mer om i neste uke.

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse