Apple CarKey
Apple skal lansere CarKey, et rammeverk som gjør det mulig for bilprodusenter å bake inn støtte slik at man kan åpne bilen med iPhone og Apple Watch.

Annonse


Apple lar deg sende digitale bilnøkler via iMessage

Tidligere i februar ble det oppdaget en interessant funksjon i iOS 13.4-betaen. Det viser at mobil-OS-et snart får en ny funksjon som gjør det mulig å bruke iPhone og Apple Watch som en digital bilnøkkel.

Brukere som har kompatible biler (Apple er allerede i samtaler med bilprodusenter) vil da, med CarKey, kunne både låse opp og starte bilen uten en fysisk nøkkel. Dette fungerer via NFC-teknologien og vil kunne bakes inn i biler på lik linje med CarPlay.

Enkel deling

Nå er det funnet nok en interessant funksjon i CarKey.

Ved hjelp av funksjonen skal brukerne kunne sende digitale bilnøkler til andre brukere via iMessage-appen.

Annonse


Det kan være kjekt hvis du skal låne bort bilen til noen, eller om noen har glemt igjen noe i bilen din og du ikke har anledning til å møte personen ansikt til ansikt. Med CarKey kan du altså gi noen tilgang til bilen via iMessage. Det er mulig å gi andre brukere permanent tilgang, eller midlertidig tilgang.

For øvrig vil Carkey-nøklene håndteres av iOS-appen Wallet, og når en bruker mottar en delt nøkkel, vil det i en iMessage-melding stå følgende:

«[Bil-eier] inviterte deg til å bruke bilen sin med opplåsning og kjøre-tilgang. Dette lar deg bruke din iPhone og Apple Watch for å låse/låse opp bilen, starte motoren og kjøre».

Apple har ikke uttalt seg om CarKey-funksjonen enda, men det kan tenkes at selskapet vil avsløre under et arrangement i mars.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse