Photoshop 1
Slik så Photoshop ut i 1990.

Annonse


Photoshop feirer 30 år – se forvandlingen og de nye funksjonene

Adobe Photoshop feirer 30 år i dag, og hva passer vel ikke da bedre enn å mimre litt?

Slik så Photoshop ut i 1990

Mye har skjedd siden bilderedigeringsprogrammet originalt ble lansert. Nedenfor ser du Photoshop 1.0 kjøre på en Macintosh Plus-maskin med en 8MHZ-prosessor og beskjedne 4 MB (!) RAM.

Før du ser videoen er det verdt å nevne følgende fun fact: Videoen ble lastet opp i 2009, på et tidspunkt der Google krevde at ingen videoer kunne vare lenger enn 10 minutter. Det du ser i videoen er faktisk kjørt i dobbel hastighet, noe som betyr at alle oppgaver som utføres i realiteten tok dobbelt så lang tid.

Se tidslinjen

Photoshop ble originalt utviklet av brødrene John Knoll og Thomas Knoll, samt av en doktorgradsstudent.

Annonse


Programmet ble lisensiert til Adobe og lansert 19. februar 1990, altså for 30 år siden i dag.

Her kan du se Adobes komplette tidslinje som viser utviklingen Photoshop har gjennomgått:

Flust av forbedringer

I forbindelse med 30-årsdagen lanserer Adobe en rekke forbedringer til Photoshop både på skrivebordet og iPad-versjonen.

En av nyhetene er at Mac-versjonen har fått støtte for nattmodus/mørkemodus.

Content-Aware Fill-forbedringer

På skrivebordsutaven av Photoshop er det nå gjort forbedringer til Content-Aware Fill-funksjonen.

«Nå kan du gjøre flere markeringer og aktivere flere fyllinger uten å forlate arbeidsområdet. Bruk den nye «apply»-knappen for å gjenta fyllingene før du forplikter deg. Klikk “OK” kun når du er ferdig. I denne lanseringen har vi adressert et stor krav fra brukerne om å sample alle lag i CAF-arbeidsområdet. Disse forbedringene til arbeidsflyten er designet for å redusere klikk, gi deg mer kontroll og gi deg resultater raskere», skriver Adobe i et blogginnlegg.

Lens Blur-forbedringer

«Vi har forbedret output-kvaliteten og ytelsen på Lens Blur og overlatt det til GPU-en. Dette forbedrer den generelle realismen betraktelig, inkludert skarpheten og kanter når man bruker Lens Blur for å på kunstig vis gjøre forgrunnen, bakgrunnen eller midten på et bilde uskarpt. Funksjonen leverer også mer fargefull bokeh-effekt».

Adobe lover også bedre ytelse og en mer sømløs musopplevelse. Å trykke, zoome og samhandle med grensesnittet skal oppleves mykere og mer responsivt. De største forbedringene skal ifølge selskapet merkes når det jobbes med store dokumenter.

Photoshop på iPad

«Dette er en stor lansering for Photoshop på iPad. Med Objekt Selection Tool tar markeringsfunksjonen på iPad et langt steg fremover og går langt forbi alt annet som er mulig i andre apper», skriver Adobe.

Du kan lese mer om nyhetene i Adobes blogginnlegg.

Kilde:
Adobe

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse