IFixit Z Flip
Z Flip er kanskje årets kuleste telefon, men den er ikke enkel å reparere.

Annonse


Galaxy Z Flip får 2 av 10 poeng – nesten umulig å reparere

Samsung sier det har jobbet hardt med hengselen som gjør det mulig å brette Galaxy Z Flip-skjermen sammen. Selskapet har lært mye fra feilene som ble gjort med Galaxy Fold.

Slett ikke immun mot støv

En av forbedringene sammenlignet med Fold, er at Z Flip skal være mer motstandsdyktig mot støv og skitt. Fold var nemlig svært utsatt for uønskede partikler som trengte seg inn i hengselen.

Men heller ikke Z Flip er helt immun – iFixit kunne observere at støv fant veien inn i hengselen på eksemplaret de testet.

«Etter noen sekunder med heftig støv-eksponering, lagde telefonen forferdelige poppe-lyder når den ble åpnet», forklarer nettstedet.

Annonse


Du kan se iFixits fullstendige demontering her:

Reparasjonsscore: 2 av 10

Men støv til side – hvor enkelt er det å reparere Galaxy Z Flip? Spoiler alert: ikke veldig enkelt.

iFixit belønner den brettbare telefonen med en poengsum på 2 av 10 (10 er enklest).

Pluss for moduler, men trekkes for dette

Telefonen får skryt for å ha modulære komponenter som kan byttes ut uavhengig av hverandre. Men glass-paneler som er limt fast gjør det vanskelig å komme til der eventuelle reparasjoner skal utføres.

iFixit forklarer også at det er mulig å erstatte batteriet i Z Flip, men på grunn av kabelrot er det unødvendig vanskelig.

Ikke på Razr-nivå når det gjelder dette

Noe som trekkes frem som positivt, er at Z Flip etterlater mindre rom mellom skjermene i brettet tilstand sammenlignet med Galaxy Fold.

Men rommet er fortsatt større enn i Motorolas Razr, som bruker en helt annen mekanisme.

Glass, med plastikklag på toppen

iFixit kan også bekrefte at Z Flip har et glass-panel, men det er langt i fra like ripesikkert som Gorilla-skjermene vi er vant med fra normale smarttelefoner. Det skyldes at glasset er dekket av et plastikk-lag, som lett kan ripes opp bare med fingerneglene.

ITavisen er snart klare med vår egen test av Galaxy Z Flip, så «stay tuned».

Kilde:
iFixit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse