fsfwindows7
FSF håpet på 7777 signaturer, men har siden sent i januar i år fått over 13 500.

Annonse


Sendte harddisk til Microsoft: – La oss ta oss av Windows 7!

Free Software Foundation prøver å få mediaoppslag for sine stunt, og får det til.

Organisasjonen mener Microsoft kun skryter av å elske åpen kildekode i markedsføringen sin, men at de ikke egentlig mener det.

Ønsker at all programvare skal være åpen

FSF prøver nemlig å friste Microsoft til å gi ut den gamle klassikeren Windows 7 som gratis og åpen kildekode, og mener at Microsoft har all mulighet til å gjøre det.

Det FSF håper på er at et ekte åpen kildekode-OS fra Microsoft vil kunne oppdateres og sikres av samfunnet rundt, som med Linux, slik at selskapet slipper å måtte trekke tilbake oppdateringer som ikke fungerer gang på gang.

Annonse


Gir Microsoft hard medfart i kravsliste

Det hele startet 23. januar med en underskriftskampanje som har over 13 500 signaturer.

“FSF meldte den gang: 1. januar nådde Windows 7 sin offisielle “end-of-life”, og det ble slutt på oppdateringene, så vel som ti år med forgiftning av utdanning, svakt personvern og dårlig bruker-sikkerhet. Slutten på Windows 7 sitt livssyklus er Microsofts perfekte muligheten til å angre på sin feilaktige fortid, og i stedet oppgradere den, ” skriver FSF.

FSF la ogs[ ved en kravsliste som de sendte Microsofts toppsjefer:

  • Vi krever at Windows 7 blir utgitt som gratis programvare og at programvarens liv ikke trenger å ta slutt. Gi det til samfunnet så de kan studere, endre og dele det.
  • Vi ber dere om å respektere brukerens frihet og personvern – ikke å tvinge brukerne til å oppgradere til den nyeste Windows-versjonen.
  • Vi ønsker mer bevis på at dere virkelig respekterer brukere og brukerfrihet, og ikke bare bruker disse konseptene som markedsføring når det er praktisk.

Kilde:
FSF

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse