totok

Annonse


Google fjernet mistenkt spion-app nylig, nå er ToTok fjernet atter en gang

Det ble i desember meldt av The New York Times at applikasjonen ToTok brukes av myndighetene i De forente arabiske emirater til å spionere på brukerne, noe som resulterte at Google kort tid etter valgte å fjerne applikasjonen fra Play Store.

Fjernet for andre gang

I mellomtiden gjorde selskapet egen gransking for å komme til bunns i saken, og ToTok gjorde etterhvert comeback på Googles plattform – men har nå atter en gang fått fyken.

Det skjedde den 14. februar, ifølge 9To5Google. Også Apple har fjernet applikasjonen fra App Store.

Brudd på Googles retningslinjer

Google har ikke oppgitt en spesifikk årsak til hvorfor ToTok er fjernet, men understreket at beslutningen ikke er tatt på bakgrunn av forespørsel fra myndigheter. TechCrunch hevder at årsaken er brudd på retningslinjer, også i den oppdaterte versjonen av applikasjonen som i januar ble introdusert med en funksjon for å spørre brukeren om tillatelse til å hente kontaktinformasjon.

Kilde
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse