Samsung Galaxy Z Flip
Her tømmes det grus på skjermen, før telefonen brettes sammen.

Annonse


Vondt å se på, men det «måtte» gjøres

Tirsdag viste Samsung frem sin nye brettbare telefon kalt Galaxy Z Flip.

Samsung har helt sikkert lært en drøss av sine feil med Galaxy Fold, men hvor mye tåler egentlig Z Flip?

Svaret? Ganske mye.

«Glasset» ripes opp enkelt

YouTube-kanalen JerryRigEverything har nemlig tatt ansvar for å undersøke dette. I en ny video utsetter han den brettbare klapptelefonen for flere tøffe påkjenninger. Én av aspektene som testes, er holdbarheten på skjermen.

Annonse


LES VÅR SNIKTITT av Galaxy Z Flip.

Samsung skryter av at skjermen er av glass, noe som i så fall burde bety at den er ganske motstandsdyktig mot riper. Men JerryRigEverythings skrapetest viser at skjermen slettes ikke er immun mot riper. Manen bak kanalen, Zack Nelson, mener Samsung aldri burde kalt skjermen for «glass» i det hele tatt fordi det gir kundene falske forhåpninger. Og forresten; det er fortsatt et åpent område mellom skjermen når den er brettet sammen:

Her ser du et lite åpent område mellom skjermen i brettet tilstand.
Skjermen kan ganske enkelt ripes opp.

Kan skrapes opp med neglene

Faktisk viser skjermen de samme svakhetstegnene som både Galaxy Fold og Motorola Razr gjorde. Det er faktisk mulig å skrape opp skjermen med bare neglene. Og påføres det et hardt nok trykk mot skjermen, kan pikslene ganske raskt dø og etterlate en defekt skjerm.

Pikslene kan dø med nok trykk på skjermen.

Dette skjer når fingersensoren skrapes opp

Z Flips fingersensor på siden utsettes også for en tøff påkjenning når Nelson skraper den opp. Den viser seg å tåle ganske mye før den tar kvelden, men tilføres det tilstrekkelig med riper slutter den å fungere. Ikke så overraskende kanskje, men greit å vite.

Bortsett fra dette er Nelson, som utallige ganger før har testet holdbarheten i ulike telefoner, godt fornøyd med Z Flip. Han trekker spesielt frem brettemekanismen, altså hengselen, som en stor forbedring sammenlignet med tidligere brettbare enheter:

«Denne bretteløsningen kan faktisk være starten på noe veldig bra».

SE Z FLIP GJENNOMGÅ HER:

Du kan også se en tilsvarende video der Motorola Razr gjennomgår de samme testene:

Kilde:
JerryRigEverything (YouTube)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse