Apple fasade
Apple og en tidligere sentral brikkedesigner står midt i en bitter rettslig strid.

Annonse


Tidligere brikkedesigner i Apple fnyser av søksmål: – De forsøker å kvele nye teknologier

Som det gigantforetaket Apple er, hender det støtt og stadig at selskapet blir involvert i søksmål.

Et av de pågående søksmålene nå, involverer den tidligere Apple-brikkearkitekten Gerard Williams II. Han forlot Apple i fjor, til fordel for sitt eget oppstartsselskap Nuvia.

Da han forlot Cupertino-giganten hadde Williams jobbet i Apple i ni år, som arkitekt for A-brikkeserien. Også hans nye selskap, Nuvia, produserer brikker, tiltenkt store datasentre.

Saksøkt etter at han forlot Apple

Williams mener imidlertid at Apple har «stjålet» flere ansatte fra Nuvia. Den erfarne brikkearkitekten hevder at Apple har gjort dette for å «kvele opprettelsen av nye teknologier og løsninger fra et nytt selskap».

Annonse


Det var imidlertid Apple som saksøkte Williams og hans selskap – det skjedde i desember i fjor. Apple mente at Williams hadde planlagt opprettelsen av Nuvia mens han fortsatt jobbet i Apple. Selskapet mener også at Williams stjal med seg ansatte fra Apple. Dermed er det ord mot ord, i denne saken.

– Tar fra ansatte muligheten

Williams er imidlertid ikke i tvil om hva han mener:

«Apple forsøker å på urettmessig vis ta fra ansatte muligheten til å gjøre undersøkende og rettslige beskyttede forberedelser til å danne en ny bedrift, enten bedriften er en direkte konkurrent eller ikke».

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse