Tesla Autopilot
Tesla har gjenopprettet funksjonaliteten de fjernet fra bilen til en bruktbilkjøper.

Annonse


Tesla-eieren som mistet Autopilot har fått funksjonene tilbake

Husker du Tesla-eieren som mistet Autopilot-funksjonaliteten i sin nyinnkjøpte brukte Model S? Saken fikk stor oppmerksomhet i medier verden over etter at nettstedet Jalopnik fortalte historien:

Deaktiverte flere funksjoner

Den nybakte Tesla-eieren hadde kjøpt en brukt Model S fra en forhandler som på sin side hadde kjøpt bilen på en auksjon. Kort tid etter at mannen mottok Model S-bilen, fikk han beskjed av Tesla om at Autopilot-systemet ville bli deaktivert. Tesla begrunnet dette med at sjåføren ikke hadde betalt for denne funksjonaliteten.

Ble kontaktet av Tesla

Men nå har eieren fått «Enhanced Autopilot» og «Full Self-Driving»-pakkene gjenopprettet. Det skriver The Next Web, som oppdaget at eieren selv opplyste om dette i et foruminnlegg på Tesla Motors Club. Eieren, Alec, forteller at han ble kontaktet av en Tesla-representant som «beklaget bryderiet og fortalte at de hadde gjenopprettet alle funksjoner som hadde blitt deaktivert». Selskapet skal også ha hevdet at hele saken berodde på kommunikasjonssvikt.

Mandag denne uken skrev Alec, på forumet, at alle funksjoner er tilbake.

Annonse


Det er selvfølgelig en god nyhet for Alec, men saken illustrerer likevel de potensielle utfordringene som kommer med å tilby programvareoppdateringer slik Tesla gjør. Selv om flere bilprodusenter følger etter og kommer til å tilby over the air-oppdateringer i fremtidige biler, er det foreløpig kun Tesla som tilbyr dette per dags dato.

Når det er enkelt å gi bilen nye funksjoner via oppdateringer, er det også enkelt å fjerne dem.

– Eneste som ikke er overførtbart er forhåndsbetalt tilgang til superladernettverk

Nøyaktig hvorfor Tesla har gitt Alec funksjonene tilbake vites ikke, og det er fortsatt mange interessante spørsmål som står ubesvart. Dog bekrefter flere Tesla-salgsavdelinger overfor The Next web at dersom en bruktbil er spesifisert med Autopilot og Full Selv-Driving, skal kunden kunne bruke disse funksjonene uansett.

En Tesla-avdeling i Nord-England sier for eksempel at Tesla kun fjerner funksjoner hvis det handler om kundesikkerhet, eller hvis bilen har blitt modifisert av forrige eier, slik at bilen ikke lenger kjører Teslas offisielle programvare. Personen nettstedet har snakket med sier også at det eneste som ikke overføres mellom eiere, er forhåndsbetalt tilgang til Teslas superladernettverk.

Kilde:
The Next Web

Annonse


Annonse


Annonse