PlayStation

Annonse


Sony sliter med prisingen av PS5 ifølge Bloomberg, skyldes dyre komponenter

Knapphet på komponenter gjør prisingen av Sony sin kommende PlayStation 5 til et stort hodebry, skal vi tro Bloombergs kilder.

Kostbar produksjon

Det er nemlig snakk om dyre komponenter som sammen utgjør produksjonskostnader på rundt 450 dollar per enhet, noe som naturligvis kan føre til at sluttprisen for kundene blir særlig høy dersom Sony ser etter en stor profittmargin.

Ifølge kildene er det spesifikt forsyningen av DRAM- og NAND-minne som er særlig problematisk.

Kjøleløsningen er det også investert mer i denne gang. Mens andre lener seg på viftekomponenter til noen få kroner per enhet så melder Bloombergs kilder at Sony denne gangen har punget ut overraskende dyrt for å gi PS5 tilstrekkelig grad av kjøling.

Annonse


Til tross for høye kostnader skal de visstnok være villige til å prise konsollen på en måte som medfører tap eller at de går i null for å være kompetititve.

Her spiller Microsoft sine planer en enormt stor rolle, og Bloomberg melder at de sannsynligvis venter på å gjøre sitt neste trekk etter at den amerikanske giganten har avslørt sin pris først.

Solgte PS4 med tap

Sony var i en tilsvarende situasjon med PS4 som de måtte selge med tap etter at alle produksjonskostnader og andre relaterte kostnader var tatt med i regningen.

Det er likevel ikke snakk om en bransje som er ukjent med det å selge maskinvare til en pris som ikke måler helt opp til kostnadene forbundet med produksjonen, men at dette gjøres opp gjennom profitt fra salg av programvare og spill.

Kilde
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse