Crossfire spill
Dette spillet skal bli en spillefilm.

Annonse


Hevder de har 1 milliard spillere – men har du hørt om det?

Ringer det en bjelle når vi skriver «Crossfire»? Ikke? Det er kanskje ikke så rart at du ikke har noe forhold til dette førstepersons skytespillet.

Først og fremst har Crossfire vært populær i Kina og Sør-Korea, men totalt skal spillet ha 1 milliard spillere fordelt på over 80 land, ifølge studioet bak spillet, Smilegate. Crossfire er også tilgjengelig i Europa.

Sony har skaffet filmrettighetene

Nå blir spillet, som er gratis, brakt til kinolerretet. Det er Neal Moritz, som blant annet har regissert Fast & Furious-filmene, som skal stå for regien.

Utviklingen skal ha foregått siden 2015, men nå melder Variety at Sony har meldt seg på og skal samarbeide med det koreanske spillselskapet Smilegate og Kinas Tencent Pictures om å utgi filmen.

Annonse


Kommer til konsoll i år

Crossfire ble originalt lansert til Windows i 2007 og kommer til Xbox senere i år via en utgave av spillet som heter «Crossfire X».

Smilegate hevder spillet har 1 milliard registrere brukere og opptil 8 millioner samtidige spillere. En esport-liga for spillet samler mer enn 20 millioner seere til hver konkurranse. Ifølge selskapet er Crossfire det mest spilte førstepersons skytespillet i verden. I tillegg er spillet det mest inntektsbringende skytespillet i verden – skaperne skal ha tjent svimlende 100 milliarder kroner på gratisspillet, takket være kjøp på innsiden av spillet.

Det er ikke kjent når den Crossfire-baserte spillefilmen kommer på kino. Det er heller ikke kjent om filmen får en internasjonal lansering, eller om den bare kommer lanseres i Asia.

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse