tesla-model-x-servo
Det kan se ut som nordmenn slipper unna korrosjonsplagene på grunn av at vi benytter natriumklorid som veisalt.

Annonse


Dette Tesla-problemet kan du være berørt av – tilbakekaller 1000 Model X-biler i Norge

Tesla har meldt fra om en tilbakekalling som berører rundt 15000 Model X-eiere primært i USA og Canada. Tilbakekallingen er frivillig, og går ut på at Tesla skal erstatte et av komponentene som utgjør servostyringen i bilene.

En tilsvarende tilbakekalling ble utlyst i 2018 og gjaldt den tiden 123000 Tesla Model S som var produsert før april 2016.

OPPDATERT KL. 10.35: 1000 norske kunder er berørt, bekrefter selskapets norske kommunikasjonssjef overfor E24.

Ingen ulykker så langt

De berørte Model X-eierne har alle fått e-post der Tesla skriver at de har bestemt seg for å proaktivt erstatte en servostyring-komponent. De berørte eksemplarene skal stort sett være produsert før midtveis i oktober 2016.

Annonse


– Vi er ikke kjent med noen tilfeller av ulykker som kan relateres til denne komponenten, men har observert omfattende spredning av korrosjon på boltene som er festet på den utsatte komponenten. Slik korrosjon kan føre til større skade på boltene som i tur kan gi utslag på servostyringens effekt.

Tesla forklarer at problemet stort sett er observert i kaldere strøk der det benyttes kalsium eller magnesium-veisalt fremfor natriumklorid. I Norge benyttes vanligvis sistnevnte salttype i vinterdriften.

Selskapet utfører servicen gratis, og det samme gjelder dersom boltkorrosjonen har ført til større skade på servostyringen.

Kilde
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse