Apple butikk
Apple skal så smått åpne butikkene i Kina igjen.

Annonse


Apple-butikkene har vært stengt i to uker – i morgen åpner fem av dem

Koronaviruset som har rammet Kina og resten av verden, førte til at Apple stengte all sin virksomhet i Kina tidligere i februar.

Både kontorer og Apple-butikker ble stengt på ubestemt tid for å dempe risikoen for videre spredning. Selskapet hadde håpet å gjenoppta driften 9. februar, men det skjedde ikke.

Åpner fem butikker

Nå melder Apple at selskapets fem butikker i Beijing-området vil bli åpnet 14. februar. Dog vil butikkene ha begrenset åpningstid – kunder vil kunne besøke dem mellom kl 11 og kl 18. Åpningstidene vil gjelde inntil videre beskjed blir gitt, opplyser selskapet.

Det er altså kun Apple-butikkene i Beijing som åpner. Resten av butikkene i fastlands-Kina holder fortsatt stengt i hvert fall frem til 19. februar.

Annonse


Foxconn forbereder seg på å gjenoppta produksjonen

Den langvarige produksjonsstansen kommer til å påvirke både iPhone-leveransene og forretningene generelt. Det er foreløpig ikke kjent når situasjonen stabiliserer seg, og det er også usikkert om vi har nådd toppen av virusepidemien.

Apple har uansett begynt å forberede seg på å åpne kontorene i Kina, og Foxconn skal angivelig gjenoppta produksjonen i halvparten av selskapets fabrikker innen slutten av februar.

Kilde:
Reuters

Annonse