galaxyflipz
Pressen kastet seg over Flip Z, men det gjenstår å se om den blir en storselger. Ønsker du deg en flip-mobil igjen, eller ser du ikke poenget?

Annonse


SNIKTITT GALAXY Z FLIP: Ja, den kan åpnes med en hånd

Ole testet Galaxy S20 Ultra, en mobil med 100x zoom, men jeg fikk mitt jeg også.

Samsung Galaxy Z Flip har salgsstart 21. februar og kommer i fargene Mirror Purple og Mirror Black. Veiledende pris er 16 000 NOK.

Kan åpnes med en hånd

For på bordet foran meg, etter pressekonferansen i San Francisco i kveld norsk tid, fikk en svært ivrig presse lov til å prøve Samsungs andre brettbare mobil, den langt mindre Galaxy Fold Z som ser ut som et smykke.

Og, den fåes i gull. Det er godt mulig denne blir en favoritt bare grunnet designet, også samarbeider Samsung også med en designer fra New York… som vi ikke husker navnet på i farten. Uansett: det kommer en egen kolleksjon Galaxy-enheter med eksklusivt design, inkludert Flip Z, fra denne designeren.

Annonse


Det skal bli spennende å teste denne

Men når man åpner den første gang møtes man av en lang og veldig flott og responsiv stor skjerm på 6,7 tommer som er mer enn nok for mange – merk at Galaxy S20 Ultra har 6,9 tommer skjerm, noe som er veldig voldsomt (den føles ikke så stor i hånda).

Her er et knippe unike funksjoner som påpekte av Samsung:

  • Flex-modus– Samsung har jobbet tett med Google for å utvikle brukergrensesnittet One UI med Flex-modus, en spesiell modus tilpasset den unike fremtidsrettede formfaktoren som Galaxy Z Flip muliggjør. Når enheten står av seg selv, er skjermen delt inn i to 4-tommers store skjermer slik at brukere enkelt kan se bilder eller videoer på den øvre halvdelen og kontrollere eller kommentere innhold på den nedre skjermen.
  • Innovativt kamera– Galaxy Z Flip står bokstavelig talt på egne ben, slik at brukere kan ta bilder eller filme mer, alt fra å ta gruppebilder til å vlogge. Dette betyr at det er enklere enn noen gang å lage sosialt medieinnhold fra perfekte vinkler uten behov for ekstra utstyr for å plassere og håndtere kameraet – bare plassér Galaxy Z Flip på bordet. Med nattmodus trengs ingen blitz for å ta gode bilder og videoer, selv i mørkere omgivelser. I lukket modus kan brukeren enkelt ta selfies med hovedkameraet med én hånd uten å måtte brette opp telefonen. Ta opp videoer i forholdet 16:9 – perfekt format for opplasting på sosiale medier.
  • Varsler på brukerens vilkår– Uansett om Galaxy Z Flip er åpen eller brettet, er det enkelt å få tilgang til alle varsler. Når du er lukket, er det enkelt å se dato, klokkeslett og batteri på den eksterne skjermen. Få varsler i sanntid, slik at du enkelt kan svare på en samtale uten å åpne Galaxy Z Flip, eller svare på en tekstmelding ved bare å trykke på varselet og brett ut telefonen for å svare umiddelbart i full størrelse.
  • Multi-Active Window– Multitask sømløst gjennom Multi-Active Window. Det er bare å åpne Multi-Window og dra appene du vil bruke samtidig dit. For eksempel kan brukere se et YouTube-klipp på øvre halvdel mens de kommenterer klippet på nedre halvdel.

Fettmagnet

Vi kan ikke si noe om bruk av Flip Z over lengre tid, selvsagt, da vi enda ikke har fått låne-enhet, og det skal bli interessant å finne ut om det har noe for seg å spare plass i lomma ved å klappe den sammen, eller om man blir lei av å måtte gjøre det – skjermen på utsiden må oppgraderes i andre generasjon.

Formfaktoren er lekker, men den fetter noe voldsomt på utsiden. Ytelsen er god, kameraene kan vi ikke si noe om, men produktet virker mindre “beta” enn man kunne ha fryktet.

Uansett kommer vi tilbake med en forhåndstitt når vi får en enhet på testbenken, og selvsagt en komplett test noe senere.

Annonse