Vurderer å selge Twitch-teknologien

Twitch
Amazon taper penger på Twitch.

De siste årene har Twitch vært verdens mest populære strømmeplattform. Det har ikke endret seg siden Microsoft lanserte Mixer, til tross for at flere prominente Twitch-kjendiser har gått over til Microsofts plattform.

Lar bedrifter bruke strømmeteknologien

Amazon, som eier Twitch, ønsker ifølge The Information å tjene penger på plattformen ved å selge den underliggende teknologien til bedrifter.

Hvis det skjer vil Twitch fortsette å eksistere som en strømmeplattform for spill og underholdning, men teknologien som muliggjør strømmingen vil kunne brukes av bedrifter som ønsker å strømme eget innhold.

Annonse

Ikke lønnsomt – tjente 300 millioner dollar mindre enn forventet

Det er foreløpig ikke kjent når Amazon skal begynne med å selge teknologien til bedrifter, men at selskapet vurderer det gir mening: selskapet taper nemlig store penger på Twitch. I 2019 anslo Amazon at Twitch skulle generere mellom 500 – 600 millioner dollar i inntekter, men det reelle tallet endte opp med å bli nærmere 300 millioner dollar.

At Amazon ser etter nye måter å tjene penger på Twitch-teknologien på, kommer derfor ikke som en veldig stor overraskelse.

Kilde:
The Information (bak betalingsmur)

Annonse
Annonse