Twitch
Amazon taper penger på Twitch.

Annonse


Vurderer å selge Twitch-teknologien

De siste årene har Twitch vært verdens mest populære strømmeplattform. Det har ikke endret seg siden Microsoft lanserte Mixer, til tross for at flere prominente Twitch-kjendiser har gått over til Microsofts plattform.

Lar bedrifter bruke strømmeteknologien

Amazon, som eier Twitch, ønsker ifølge The Information å tjene penger på plattformen ved å selge den underliggende teknologien til bedrifter.

Hvis det skjer vil Twitch fortsette å eksistere som en strømmeplattform for spill og underholdning, men teknologien som muliggjør strømmingen vil kunne brukes av bedrifter som ønsker å strømme eget innhold.

Ikke lønnsomt – tjente 300 millioner dollar mindre enn forventet

Det er foreløpig ikke kjent når Amazon skal begynne med å selge teknologien til bedrifter, men at selskapet vurderer det gir mening: selskapet taper nemlig store penger på Twitch. I 2019 anslo Amazon at Twitch skulle generere mellom 500 – 600 millioner dollar i inntekter, men det reelle tallet endte opp med å bli nærmere 300 millioner dollar.

Annonse


At Amazon ser etter nye måter å tjene penger på Twitch-teknologien på, kommer derfor ikke som en veldig stor overraskelse.

Kilde:
The Information (bak betalingsmur)

Annonse


Annonse


Annonse