PS5 Xbox Series X
Xbox Series X og PlayStation 5 lanseres før jul i år.

Annonse


Hevder PS5 og Xbox Series X kan bli utsatt

Både PlayStation 5 og Xbox Series X skal etter planen lanseres rundt juletider i år.

Påvirkes av virusepidemi

Men selv om Sony og Microsoft har bekreftet 2020-lansering, kan det bli vanskelig å holde det løftet. For heller ikke teknologigigantene er immune mot koronaviruset som herjer i Kina og som er påvist hos mennesker i flere andre land internasjonalt.

Vi har allerede skrevet at årets Mobile World Congress-messe (MWC) kan bli amputert på grunn av epidemien. LG og ZTE har allerede trukket seg fra messen.

Apple er også rammet fordi Foxconn har måttet holde fabrikkene sine stengt i flere dager, og potensielt i lang tid fremover. Alle Apple-butikker og kontorer i Kina er også stengt inntil videre.

Annonse


Huawei har på sin side avlyst en stor utviklerkonferanse som skulle skje i februar. Ikke minst har Nintendo bekreftet at Switch-forsendelser blir forsinket.

Både spill og konsoller kan bli forsinket

Sony og Microsoft kan også rammes hardt, ifølge finansselskapet Jefferies Group. I et notat, som Business Insider har fått tilgang til, advarer selskapet om at neste generasjons konsoller kan bli forsinket dersom de stengte fabrikkene ikke åpner snart.

Selv om konsollutsettelse er det verst tenkelige scenariet, er det kanskje mer sannsynlig at selskapene vil slite med å levere nok enheter til lansering.

«Videospill-sektoren er nå i ferd med å produsere en ny konsollgenerasjon som skal lanseres før jul. Hvis fabrikkene må holde stengt i over én måned vil nye spill bli utsatt. Nye konsoller kan lide av mangel på deler som følge av lang produksjonsstopp i forkant av den planlagte lanseringen».

«Alt» kommer fra Kina

Ifølge notatet blir mellom 30 – 50 prosent av alle spill som lanseres i vesten, produsert i Kina. Når det gjelder maskinvare foregår bortimot 100 prosent av all produksjon i det asiatiske landet.

Både Sony, Nintendo og Microsoft sier at 96 prosent av alle importerte konsoller i USA (i 2018), kom fra Kina.

Å tro at virusutbruddet ikke påvirker PS5/Xbox Series X-lanseringen er derfor utopisk.

Over 31 000 smittede

Det er nå bekreftet at 31,532 personer er smittet av koronaviruset, men det reelle tallet er trolig mye høyere siden mange tilfeller aldri blir rapportert inn. Hittil er det 638 bekreftede dødsfall som følge av sykdommen.

Kilde:
Business Insider

Annonse