Apple iPhone
Apple må punge ut.

Annonse


Apple må betale Frankrike 250 millioner kroner etter iPhone-juks

Frankrikes Competition and Fraud-organ, som overvåker konkurranse og svindelforsøk, mener at Apple har brutt god forretningsskikk når de har gjort eldre iPhone-modeller tregere gjennom oppdateringer.

Etterforsket siden tidlig 2018

Nå har det europeiske landet bestemt at Apple må betale en bot på 25 millioner euro, noe som tilsvarer 250 millioner kroner.

Selve kjernen i saken har vært omtalt en rekke ganger tidligere. Apple innrømmet i 2017 å ha senket ytelsen på eldre enheter for å øke batteritiden, noe som fremstod som et forsøk på å skape et intensiv hos brukerne for anskaffe en nyere modell.

Franske myndigheter har etterforsket Apples praksis siden tidlig i 2018.

Annonse


Apple har endret sin praksis etter fadesen, men selskapet har likevel gått med på å betale boten. I tillegg har Apple gått med på å vise en pressemelding på sine sine franske nettsider den neste måneden. I teksten skal det komme frem at Apple har blitt funnet skyldig i å drive en ødeleggende forretningspraksis og at selskapet har betalt en bot for å avslutte saken.

11 millioner byttet batteri for 299 kroner

Etter at Apple innrømte ytelsesreduksjonen lanserte selskapet en ny ordning som gjorde det mulig å bytte batteri for 299 kroner. Tilbudet ble benyttet av hele 11 millioner kunder.

Apple sier at de også har videreutviklet strømstyringsfunksjonen på iPhone 11 på en måte som gjør at telefonens batteri skal yte bedre og lenger enn i tidligere modeller.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse