OneWeb
OneWeb skal levere internett fra internett-satellitter.

Annonse


SpaceX-konkurrent skjøt opp 34 Internett-satellitter

SpaceX er på god vei mot å kunne tilby internett-tilgang via satellitter som går i bane rundt planeten vår. Selskapet har allerede skutt opp 240 satellitter (forrige oppskyting var i januar), men hvis selskapet får ønsket sitt oppfylt, vil det etter hvert være 42 000 SpaceX-eide internett-satellitter i rommet.

Men SpaceX er ikke det eneste selskapet som ønsker å tilby internett via satellitter. I tillegg til at Amazon planlegger det samme, har også det britiske selskapet OneWeb et lignende prosjekt gående.

Her kan du se oppskytingen

I dag, kl 19:40 skal OneWeb skyte opp 34 internett-satellitter fraw Baikonur Cosmodrome i Kazakhstan. Du kan følge oppskytningen direkte på YouTube.

OneWeb
Her forbereder OneWeb sine internett-satellitter.

Dette blir OneWebs andre oppskytning – den forrige fant sted i februar 2019. Selskapet har fått tillatelse til å skyte opp minst 650 satellitter, et tall som blekner i forhold til SpaceXs potensielt 42 000.

Annonse


Vil levere nett i 2021

Hvis alt går etter planen skal bæreraketten, som kalles Soyus, utplassere de 34 satellittene 450 km over bakkenivå – det skjer ca 3 timer og 45 minutter etter oppskytningen. Når satellittene har nådd den høyden vil de på egen hånd transportere seg 1 200 km over jordoverflaten.

OneWeb skal også foreta 19 oppskytninger til iløpet av 2020 og 2021. Planen er å levere en fungerende nettjeneste i 2021, men allerede i år skal systemet testes.

Kilde:
Space

Annonse