Google logo ny
Google Maps har fått ny logo.

Annonse


Google Maps feirer 15 år – får nytt ikon og flere nye funksjoner

Google Maps ble startet i 2005 og siden har tjenesten blitt allemannseie. For å feire 15-årsdagen lanserer Google et nytt Maps-ikon, samt tilfører tjenesten enda flere funksjoner.

– I disse dager feirer vi 15-års jubileet til Google Maps med å gi appen nytt utseende og nye funksjoner. I tillegg lanserer vi flere produktoppdateringer som oppfyller ønsker som har kommet fra noen av de over én milliard brukerne som benytter Google Maps til å se og utforske verden, sier Helle Skjervold, kommunikasjonssjef i Google Norge.

Oppdateres i dag

I dag ruller Google ut en oppdatering til Maps-appen på iOS og Android. Den nye versjonen skal gjøre det enklere å navigere via fem faner som er enkelt tilgjengelig fra bunnen av skjermen. Disse fanene utgjør «Utforsk», «Reiserute», «Lagret», «Bidra» og «Oppdateringer».

Utforsk: Her finner alt du trenger å vite om arrangementer, spisesteder, anmeldelser osv.

Annonse


Reiserute: ​«Enten du forflytter deg med bil eller offentlig kommunikasjon, sørger Reis-fanen for at du får opp den mest effektive ruten. Sett opp dine daglige reiseruter for å få trafikkoppdateringer i sanntid, reisetider og forslag til alternative ruter.»

Lagret: ​«Brukerne har hittil laget mer enn 6,5 milliarder steder i Google Maps – fra det nye konditoriet på hjørnet til den trendy restauranten på neste feriedestinasjon. Nå kan du se alle disse stedene på ett sted i appen, i tillegg til at du kan finne og organisere planene for en fremtidig reise og dele dine anbefalinger fra steder du har vært».

Bidra:​ «Via den nye Bidra-fanen kan du enkelt dele lokalkunnskap, for eksempel detaljer om veier og adresser, steder som mangler, omtale av virksomheter og bilder. Hvert eneste bidrag gjør at andre brukere kan lære om nye steder og finne ut hva de vil gjøre».

Oppdateringer: «Den nye fanen for oppdateringer gir deg en informasjonfeed med populære steder som du bare må se, som er lagt inn av lokale eksperter og utgivere​. I tillegg til å oppdage, lagre og dele anbefalinger med nettverket ditt, kan du også chatte direkte med virksomheter for å få svar på spørsmål.»

Inspirert av kartnålen

Som du kan se på bildet øverst i saken får Google Maps et splitter nytt ikon. Det skal ifølge selskapet «gjenspeile den utviklingen tjenesten har gått gjennom på 15 år med kartlegging av verden». Som du kanskje har oppdaget allerede er ikonet inspirert av kartnålen.

Her er det gamle ikonet:

Og her er det nye:

– I Google klarer vi jo ikke å motstå en skikkelig bursdagsfeiring, så brukerne må dessuten holde øynene åpne for vårt festkledde bil-ikon som vil være tilgjengelig i en begrenset periode når man navigerer i Google Maps, sier Skjervold.

Mer detaljert informasjon om kollektivtrafikk

Google utvider en funksjon selskapet lanserte i fjor, nemlig funksjonen som kan forutsi hvor full en buss, et tog eller enn undergrunnsbane er. Nå legger Google til data om ruter som er registrert av tidligere reisende. På denne måten kan du få mye mer informasjon om ulike aspekter ved reisen, for eksempel om hvordan synes det var for varmt eller kaldt ombord i toget.

Maps skal også gjøre det enklere og mer praktisk å reise for personer med særstilte behov. Nå kan du identifisere kollektivtransportlinjer som har assistansepersonell, enklere tilgjengelig inngangspartier, seter og stopp-knapper, eller ekstra synlige LED-lys.

Maps vil også informere mer om sikkerheten ombord, opplyser Google: «Føl deg tryggere ved å få informasjon om det er sikkerhetsløsninger om bord i transportmiddelet – enten det er ved hjelp av sikkerhetsvakter, kameraovervåkning eller en tilgjengelig elektronisk hjelpelinje som kan brukes til å be om assistanse».

Maps vil også la deg velge en rute basert på antall vogner på et transportmiddel. På denne måten kan du øke sjansen for at du faktisk får en sitteplass i vogna ( foreløpig er denne funksjonen kun tilgjengelig i Japan).

De øvrige funksjonene som er nevnt vil bli rullet ut globalt i mars.Tilgjengelige funksjoner vil variere fra land til land.

Husker du «Live View», som Google lanserte i fjor? Live View er en AR-basert funksjon som lar deg se virtuelle piler på skjermen for enklere navigering i byer. Google opplyser nå at denne funksjonen utvides gjennom de neste månedene og at det vil legges til mer funksjonalitet.

Kilde:
Google (Pressemelding)

Annonse


Annonse


Annonse