GSMA
Mobile World Congress trues av virusutbruddet.

Annonse


Virusepidemien truer verdens største mobilmesse

Mobile World Congress er verdens største mobilmesse og hvert eneste år har den flere enn 100 000 besøkende.

Mange mobilprodusenter avduker nye, spennende produkter under messen, men i 2020 kan det faktisk hende at arrangementet blir spolert.

Mulig at flere trekker seg

Coronaviruset, som herjer i Kina, truer nå gjennomføringen av årets MWC. Arrangørene hevder messen skal arrangeres som planlagt, men LG og ZTE har allerede trukket seg. All den tid flere av selskapene som skal delta på MWC er basert i Kina, kan det fort hende at flere av dem må avlyse.

Mange flyselskaper har også midlertidig kansellert flyvninger til og fra Kina.

Annonse


LG vil ikke utsette hundrevis av ansatte for fare

LG begrunner kanselleringen med «sikkerheten til ansatte og den generelle offentligheten». Selskapet ønsker å «forhindre at hundrevis av LG-ansatte på unødvendig vis må eksponere seg under en internasjonal reise».

Kinesiske ZTE, som har kansellert en pressekonferanse under MWC, sier at selskapet er et «altfor høflig selskap som rett og slett ikke ønsker å gjøre andre folk ukomfortable».

GSMA: – Arrangeres som planlagt

Det er GSM Association som arrangerer messen, og organisasjonen har ingen planer om å avlyse den. Som The Verge påpeker ville det påført GSM Association et enormt tap dersom messen ble avlyst. MWC alene står for 14 100 deltidsjobber.

– Det er minimal påvirkning på arrangementet så langt. MWC Barcelona 24.-27. februar 2020 vil arrangeres som planlagt, uttalte GSMA i går.

Organisasjonen opplyser også om at arrangørene vil iverksette en rekke ekstra sikkerhetstiltak og tilby medisinsk hjelp under messen. Det innføres også et forbud mot håndhilsing.

Usikkerhet

GSMA Association nedtoner altså nivået av påvirkning som viruset får for messen. Likevel finnes det gode grunner til å være skeptisk til at messen blir gjennomført slik arrangørene har planlagt.

1: Det er ikke lenge igjen – MWC skal arrangeres om tre uker (24.-27. februar).
2: Viruset har spredt seg til flere europeiske land allerede.
3: Store arrangementer av denne typen blir frarådet på grunn av stor smittefare.
4: En veldig stor andel av MWC-deltakerne er fra Kina.

Om MWC arrangeres vil det trolig bli i en begrenset form, i større eller mindre grad. Utviklingen i virusspredningen vil til syvende og sist bli avgjørende.

Epidemien har allerede påvirket teknologibransjen. Apple risikerer blant annet å få store problemer med å levere nok iPhone-enheter på grunn av Foxconns midlertidig fabrikkstenging. Apple har også stengt alle butikker og kontorer i Kina frem til 9. februar.

Huawei har allerede utsatt sin planlagte utviklerkonferanse.

Kilde:
BBC