tesla-aksje
Tesla-aksjens utvikling kunne beskrives som en eneste stor opptur – i hvert fall til i går, rett før børsens stengetid.

Annonse


Tesla-aksjen gikk ned dramatisk før børsens stengetid – men det svekker ikke kursen stort

Det vi våger å kalle altmuligselskapet Tesla har skapt voldsomme bølger på aksjemarkedet i nyere tid, særlig denne uken.

Første håndfaste tegn på en boble?

Dette året alene hittil har de knust alle tidligere rekorder de har hatt på børsen, og de siste dagene alene har de bykset flere titalls prosentpoeng.

Med et voldsomt momentum har de steget til de grader, og på måter som viser tendenser til å være noe av en slags boble som kan sprekke når som helst. Først i natt var det ting som tydet på at dette faktisk kan bli en realitet: etter å ha steget flere hundre dollar de siste to dagene så gikk det rett før børsens stengetid en aldri så liten kald bris gjennom aksjeeierne som måtte vitne en solid nedgang for dagen.

På kun syv minutter rett før børsens stengetid gikk selskapets aksjepris fra 961 til 874 dollar – en nedgang som tilsvarer 87 dollar.

Annonse


Tesla Inc share price drop

Mulig korreksjon, og enormt handelsvolum

Hvorvidt det var en enorm beholdning som skiftet hender i markedet eller om det var en markedskorreksjon er vanskelig å si, men det knyttes stor spenning til aksjens bevegelser når New York-børsen åpner i dag.

Det skal også sies at 58 millioner Tesla-aksjer skiftet hender i løpet av dagen, noe som tilsvarer et kjøps- og salgsvolum fire ganger så stort som en gjennomsnittlig dag for aksjen ellers.

Kilde:
Yahoo Finance
Wccftech

Annonse