windowsurfaceneo
Panos Panay skal ha vurdert å slutte hos Microsoft til fordel for Apple, men får nå lov å styre både maskin- og programvareteamene under ett hus i Microsoft.

Annonse


Surface-sjefen skal ha vurdert Apple – får i stedet viljen sin: kombinerer program- og maskinvare

Panos Panay har hatt stor suksess som sjef for Surface-serien – nå skal han ta hånd om programvaren også.

Panay trer inn i stillingen 25. februar. Joe Belfiore flytter over til Office-teamet.

Maskin- og programvareteamene smelter sammen under Panos Panay

Det er intet mindre enn klient-versjonen av Windows, altså den de forbrukerne nytter, Panay skal styre og som helt sikkert betyr at vi får se design-endringer i Windows som utfyller Surface-maskinvaren, og andre veien.

surfaceduowindows10x
Panos Panay skal lede et sammenslått maskinvare og programvare-hus hos Microsoft samtidig som de går inn i fremtiden med brettbare maskiner med Windows 10X.

Denne tilnærmingen har vært Apples i forbrukersegmentet i mange tiår. Det blir spennende å se hva endringen kan få til for Surface-produktene.

Mary Jo Foley kan ikke bekrefte, men hørte tidligere rykter om at Panay var på vei ut av Microsoft, et potensielt skifte som inkluderte nettopp Apple.

Annonse


En teori kan jo være at Panay ønsket å jobbe som Apple gjør med sine produkter, men så fikk han viljen for dette innad i stedet for å måtte oppfylle drømmene hos Apple. Det er vi glade for, han har virkelig løftet Microsofts produkter.

Spennende er det, og også ekstra nødvendig nå: selskapet skal lansere to helt nye formfaktorer i løpet av året og derfor vil Windows måtte tilpasse seg Surface Neo og Duo.

Disse to kjører Windows 10X (begge lanseres julen i år, omtrent samtidig med Xbox Series X), og er to brettbare enheter, og man må derfor utvikle mye av grensesnittet rundt dette faktum.

Dette skriver Panay til sine medarbeidere

“Jeg er veldig spent på å lede Windows Client for Microsoft. Dette vil hjelpe oss med å effektivisere beslutningsprosessene våre, være tydelige på prioriteringene våre og levere de beste sluttbrukeropplevelsene, fra silisium, gjennom operativsystemer i alle Microsoft-apper og -tjenester, tilkoblede enheter (OEM og Surface).”

“Vi tror dette vil gjøre Windows-opplevelsen bedre for hele PC-økosystemet. Å designe maskinvare og programvare sammen vil gjøre oss i stand til å gjøre en bedre jobb på våre langsiktige Windows-spill (dobbel skjerm, silisiumdiversitet, tilkoblingsmuligheter, appplattform osv.), og å organisere Windows Client Experience-ledelsen rundt ett punkt som kan drive konsekvente prioriteringer og ressurser. Dette vil hjelpe Windows til å akselerere innovasjon og forbedre utførelsen.”

“Dette er en fantastisk tid for å gi mer energi til Windows, og kundene våre som bruker Windows. Det vil ikke være enkelt, men å utvide bruken vil være nøkkelen for selskapets vekststrategi”.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse