Windows 10 oppdatering
Nok en Windows 10-oppdatering skaper trøbbel for brukerne.

Annonse


Windows 10-oppdatering skulle fikse filutforskeren – endte med blåskjerm

I forrige uke lanserte Microsoft en ny valgfri oppdatering, KB4532695, for Windows 10 1903 og 1909.

Dårligere ytelse, blåskjerm og lydproblemer

Oppdateringen skulle blant annet fikse en rekke problemer knyttet til filutforskeren og startmenyen i OS-et, men nå viser det seg at mange brukere fikk med seg flere nye problemer i samme slengen.

Brukere som har installert KB4532695 melder om blåskjerm, treg oppstart, generell ytelsesforverring og lydproblemer.

Flere av problemene beskrives i en tråd på Microsofts forum. En bruker kan blant annet fortelle at Windows 10 mistet en driver etter oppdateringen. Personen skal også ha fått såkalt «Blue Screen Of Death» etter å ha oppdatert.

Annonse


«Jeg fikk blåskjerm. USB-portene mine, harddisken og SSD-en fungerer ikke lenger».

En annen rapporterer at maskinen ble treg som sirup av oppdateringen.

«Jeg har en Microsoft Surface-enhet og jeg har problemer etter å ha oppdatert. Enheten er plutselig treg og henger seg opp. Det er så ille at jeg ikke får logget inn på Microsoft Teams».

«På min Windows 10 Enterprise 1909 fikset ikke oppdateringen problemet med søkefeltet».

«Jeg installerte oppdateringen på søndag og da sluttet lyden å fungere med en gang. Jeg har forsøkt å oppdatere driverne, men Windows forteller meg at høyttalerne ikke identifiseres. Alt fungerte perfekt før oppdateringen ble installert. Jeg har fulgt hver eneste råd i denne tråden uten hell».

Fikset ikke filutforskeren og startmenyen

Ikke minst bør det nevnes at flere brukere opplever at problemene som oppdateringen i utgangspunktet skulle rette, viser seg å faktisk ikke være fikset i det hele tatt. På Microsoft-forumet skriver flere brukere at problemene med filutforskeren og startmenyen vedvarte etter å ha oppdatert.

Microsoft har foreløpig ikke uttalt seg om problematikken, men for å være på den sikre siden kan det være lurt å vente med å installere KB4532695.

Har du opplevd problemer etter oppdateringen?

Kilde:
Wccftech
Microsoft