Google Photos
Noen Google Photos-brukere, som også benyttet seg av Takeout-tjenesten, ble berørt av en teknisk feil som førte til at private videoer ble sendt til fremmede personer.

Annonse


Google Photos-brukere mottok private videoer fra fremmede

Google har sett seg nødt til å beklage overfor en liten prosentandel av brukerne etter at en teknisk feil sørget for at private videoer ble sendt til andre brukere.

Feil i arkiveringsfunksjon

I en e-post til de berørte kundene skriver Google at problemet skyldtes en feil i Takeout.

Takeout er en tjeneste som lar deg eksportere dataene dine til en nedlastbar arkivfil. Funksjonen ble lansert til Google Photos i november i fjor.

«Mellom 21. november 2019 og 25. november 2019 viser våre logger at du forespurte en Google “Last ned dine data”-eksport, som inkluderte Google Photos-innhold. Under denne prosessen har dessverre Google Photos på feilaktig vis eksportert noen videoer til andre brukeres arkiver. En eller flere av videoene dine tilknyttet Google Photos-kontoen din ble påvirket av denne feilen», skriver Google i e-posten.

Annonse
Rettet raskt

Google advarer også de berørte kundene om at de kan ha lastet ned data som ikke tilhører dem.

Overfor ZDNet bekrefter Google hendelsen. Selskapet opplyser samtidig at feilen raskt ble rettet.

– Vi rettet det underliggende problemet og har gjennomført en dybdeanalyse for å forhindre at dette noen gang skjer igjen. Vi er veldig lei oss for at dette skjedde, sier en talsperson for selskapet til nettstedet.

– Slett videoene

Når det gjelder personer som nå sitter på videoer som ikke tilhører dem, sier talspersonen følgende:

– Vi anbefaler at du utfører en ny eksport av innholdet og sletter den forrige eksporten.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse