GTA V VR
R.E.A.L er trolig den beste VR-moden for GTA V.

Annonse


Har klart det utrolige: nå kan du spille hele GTA V i VR

Syv år etter lanseringen av GTA V er spillet fortsatt enormt populært. Spillet topper salgslistene og i forrige uke ble det kjent at Rockstar opplevde ny rekord i antall GTA V-spillere.

Men hva sier du til å oppleve GTA V i VR?

Dette er er nytt

Flere har prøvd å gjenskape GTA V i VR, men ingen skal ha lyktes i like stor grad som det Reddit-brukeren LukeRoss00 har gjort med R.E.A.L. I en ny versjon av mod-en han har laget, kan du spille hele GTA V-historien i VR. Selv mellomsekvensene (cut scenes) kan oppleves i VR.

«Gode nyheter til dere som liker å spille historieoppdrag i VR: jeg har endelig lansert en universal FOV-fiks som også fungerer i cutscenes. Nå får du ikke lenger spillkarakterer helt oppi ansiktet ditt, og det er slutt på at kameraet zoomer. Verden forvrenges heller ikke når du snur på hodet ditt!», skriver LukeRoss00 på GitHub.

Annonse


Nytt er det også at du kan endre grafikkinnstillingene mens du er inne i spillet. Tidligere har du måttet startet spillet på nytt for å endre innstillingene.

Kan kombineres med grafikk-modifikasjoner

Oppdateringen til R.E.A.L retter også flere kompatibilitetsproblemer og gjør selve oppsettet mye enklere. Du kan også kombinere mod-en med andre mod-er som forbedrer grafikken i spillet, for eksempel GTA 5 Redux, M.V.G.A, VisualV og NaturalVision Remastered.

Mod-en fungerer naturligvis bare på PC, men hvis hodesettet ditt har ligget nedstøvet en stund, kan det være et ideelt tidspunkt å ta det frem igjen.

Rockstar har tidligere uttrykt at selskapet er positive til at entusiaster modifiserer spillet.

«Rockstar Games tror, innenfor rimelighetenes grenser, på kreativiteten i våre fans, og ønsker at de skal vise sin lidenskap våre våre spill».

Slik installerer du VR-mod-en

R.E.A.L kan lastes ned fra GitHub. Merk deg at du må installere spillet helt på nytt for å kunne bruke spille GTA V i VR.

Når det er gjort bør du endre innstillingene i spillet til følgende:

Settings> Gamepad> Targeting Mode: Free Aim
Settings> Camera> Allow Independent Camera Modes: Off
Settings> Camera> First Person Head Bobbing: Off
Settings> Camera> First Person Third Person Cover: On
Settings> Camera> First Person Vehicle Hood: Off

Når du har lastet ned R.E.A.L må du pakke den ut i mappen der GTA5.exe-filen ligger. Hvis du bruker Steam-utgaven av GTA V blir du anbefalt å fjerne haken ved «Use Desktop Game Theatre while SteamVR is active».

Deretter kjører du RealConfig.bat-filen som nå, etter å ha pakket ut R.E.A.L, ligger i den samme mappen som spillet. Når filen kjøres dukker det opp et vindu som lar deg velge mellom High, Medium og Low. Disse innstillingene velger du på bakgrunn av hvilken prosessor og grafikkort du har.

Til slutt velger du ut at VR-hodesettet ditt skal skal brukes som lydenhet i innstillingene på Windows.

Enda mer detaljerte beskrivelser kan leses her.

Kilde:
Independent

Annonse